PREV
NEXT

Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

×

Fout

There was a problem loading image KugQGFnXnh5sAiMZhLMM9eYa-FJj0D-hwrmhaou7zSF-B4cvfBL1BV3nFb2ZH2mBXG7MOJECHxh0mVeZVrSnS78wGnrI4CLd4sitoCXlro1GUmIpC36oqEZqo4eW8drvpUBHIbD7GK-Pkt1d.

Beste leden van RC Zwolle,

Sinds begin dit jaar draai ik mee in het bestuur van Rugby Club Zwolle. Inmiddels heb ik al een aantal van jullie kort - of langer - gesproken, nu is het hoog tijd om mezelf uitgebreider voor te stellen aan de hele club. Want waar ik nieuwsgierig ben naar jullie, hoop ik dat het omgekeerd ook zo is.

Eerst maar eens wat droge informatie: mijn naam is Mark Oldengarm, ik ben 39 jaar en woon met mijn vriendin en drie kinderen in de Pierik. Ik ben opgeleid als kunsthistoricus en werk in het dagelijks leven voor de branchevereniging van architectenbureaus (BNA) in Amsterdam, waar ik verantwoordelijk ben voor kennisontwikkeling bij de aangesloten leden. Daarnaast ben ik sinds 2014 gemeenteraadslid in Zwolle voor D66.

 

Dan de sport. Ik ben geen rugbyspeler, mijn passie lag sinds mijn achtste in het volleybal. Maar met mijn verhuizing van Nijmegen naar Zwolle in 2008 ben ik daarmee gestopt. Op dat moment volgde ik al jaren de Six Nations op tv. Toen we vier jaar geleden van Wipstrik naar de Pierik verhuisden - met een rugbyclub in de achtertuin dus - ben ik maar eens gaan kijken dat er in het echt uitzag. Dat bleek precies in het goede seizoen te zijn. De heren werden kampioen en voor mijn neus werd onder de tegels voor het clubhuis een schaal opgegraven. Ik was om.
 

In de nadagen van dat seizoen heb ik drie of vier keer met veel plezier meegetraind. En door naïef enthousiasme aan den lijve ondervonden dat rugby ook beheersing vraagt... een gekneusde rib voorkwam voorlopig verder meetrainen. Precies in die tijd kwam mijn andere interesse in een stroomversnelling: de politiek. Ik stelde me kandidaat voor de raad en in combinatie met mijn werk betekende het dat ik mijn tijd niet meer kon vrijmaken voor de trainingen.
 

Toch bleef ik af en toe wedstrijden bezoeken en Six Nations kijken in het clubhuis. Zo is uiteindelijk ook het contact met het bestuur tot stand gekomen. Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag of ik een bijdrage wilde leveren, wel of ik er genoeg tijd voor vrij kon maken. Maar na overleg met het thuisfront - waar ook liefhebberij voor het rugbyspel aanwezig is - kon ik ja zeggen. Toen daarna de kennismaking met het voltallige bestuur goed verliep zijn we aan de slag gegaan.
 

Tot de komende ALV op 21 juni ben ik niet formeel benoemd. Dus samen met de rest van het bestuur ben ik nu eigenlijk een beetje aan het proefdraaien voor het komend seizoen. En daar ligt ook best een uitdaging. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat deze club die aankan. Want uit gesprekken met enkelen van jullie valt me vooral de clubcultuur en clubliefde op die er bestaat bij RCZ: een heel sterke basis om een gezonde club de komende jaren gezamenlijk uit te bouwen.
 

Bij de ALV kunnen we daarover van gedachten wisselen. Daar hoop ik jullie dan ook allemaal in levende lijve te ontmoeten, ik zie er alvast naar uit. Tot die tijd zal ik ook her en der al aanwezig zijn bij activiteiten, waar ik natuurlijk opensta om aangesproken te worden. Ik kom tenslotte pas net kijken.
 

Groet Mark

+31 6 22 55 30 56

@MarkOldengarm