PREV
NEXT

Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Op de herfstige ochtend van 9 oktober waren veel rugbydames vroeg wakker om op het veld te gaan rugbyen. Het was de Super Sunday, de dag dat drie Zwolse teams tegelijk moesten spelen en elkaar komen ondersteunen. En natuurlijk, ladies first! Het was het team Foeste Moiden, waar de Zwolse dames tegenover stonden. De Zwolse dames spelen dit jaar in een clusterteam samen met Almeerse Bulldogs (onder de naam Hanzedogs) en voor deze wedstrijd kregen zij ook een fantastische aanvulling van het team All Blues van de 1e dividie.
De wedstrijd begon met Zwolse overheersing, die overging in een gelijkwaardig spel. Beide teams haalden twee keer een try en tijdens de halftime was de tussenstand een spannende 12:14.
De tweede helft begon weer met Zwolse overheersing, maar desondanks konden de Hanzedogs helaas niet scoren. Ze bleven zwaar aanvallen en vechten, maar De Foeste Moiden gebruikten hun kansen beter en maakten meerdere try's met snelle tegenaanvallen. De eindstand werd 12:40.
Na de tijd waren de Hanzedogs toch heel blij, want dit was hun mooiste wedstrijd tot nu. De deelname van drie teams in één vroeg veel flexibiliteit, de dames speelden in andere posities dan ze gewend zijn, en daardoor kreeg ze nuttige ervaring erbij.
De Hanzedogs bedanken iedereen die kwam kijken en supporten! Jullie zijn de beste!

Hanzedogs 2016 2017