Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Zwolle - 7/4/2013

Afgelopen zondag beloofde het een mooie rugbydag te worden voor rugbyclub Zwolle. Alle teams speelden thuis en de Hanzeladies mochten tegen het combiteam Haarlem/Alkmaar spelen op eigen grond.

De dames begonnen met hun warming-up routine op het veld, met een nog onzeker lentezonnetje op hun hoofden. De sfeer was goed en ook door de zonneschijn was het gezellig op het veld. De koppies werden bij elkaar gestoken en de dames werden even streng toegesproken: niet te veel geouwehoer en er moest goed onthouden worden dat ze nog niet hadden gewonnen. De Zwolsche dames wilden hoe dan ook de competitie thuis winnend afsluiten.

De kick-off was om 13:00 uur en de dames speelden gelijk hard tegen hard. De Zwolsche dames begonnen rommelig aan hun eerste minuten, maar ondanks dat wist Kim de eerste try te scoren tegen RFC Haarlem/Alkmaar. Echter, het spel werd er nog niet beter op bij Zwolle en de bezoekende dames wisten gebruik te maken van de wanorganisatie. Zij braken door en wisten de eerste en enige try te scoren voor hen in deze wedstrijd. De tegenstandsters waren direct fel in de rucks en gingen snel voor de bal. Hierdoor werden de Hanzeladies soms op het verkeerde been gezet. Omdat de Zwolsche dames niet altijd even fel waren in het contact, ontstonden er veel mauls. Dit kostte de voorwaartsen veel energie, maar konden elke keer de bal terug winnen in voordeel van Zwolle. De Hanzeladies begonnen steady’er te spelen en de vele try’s volgden. Nadat Kim twee keer al had gescoord, wist Anne door een goeie assist van Ilse ook een try te scoren aan de buitenkant. Baukje heeft haar eerste try van haar rugbycarrière gedrukt en ook onze eersterijer Gigi heeft punten voor Zwolle op het bord gekregen. RFC Haarlem / Alkmaar had de kick na één van de try’s en de bal belandde in de armen van Youki, die na een korte blessure in de eerste helft, weer in de tweede helft aan kon sluiten. Zij trok een sprint en brak dwars door de verdediging van de tegenstandsters heen. De Hanzeladies kwamen steeds meer in hun spel en domineerden de wedstrijd. RFC Haarlem / Alkmaar kreeg geen meter ruimte meer en speelde vooral verdedigend en achteruit in de tweede helft. Ook Ilse heeft, na meerdere assists, uiteindelijk zelf ook een try kunnen scoren. Maar de topscoorder van de middag was Gerona, die met 6 try’s de verdediging van RFC Alkmaar / Haarlem het nakijken gaf. Ellen heeft welgeteld 8 conversies raak gekickt, wat natuurlijk ook uiteindelijk heeft bijgedragen aan de mooie eindscoren van 81 – 5!

HZ 2013