Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Zondag 14 september, de dag dat de Hanzeladies voor het eerst dit seizoen weer de wei in mochten. En WAT voor één! Tegenstander RC Haarlem/AAC had ons uitgenodigd het NRB Complex te Amsterdam met een bezoekje te vereren, en daar hadden wij wel zin in. Voorafgaande aan de wedstrijd werden via de GroepsApp al de nodige updates over al dan niet gedane zenuwpoepjes uitgewisseld (vitale info, mensen!) en ook aan de overige voorbereidingen viel niets op te merken. Nouja, dat verse captains Kim en Anne zo’n 20 minuten na vertrek, ergens op de A28, tot de conclusie kwamen dat het toch wel handig was geweest om ook de spelerskaarten mee te nemen en we dus met Auto 1 weer terug naar Zwolle moesten vergeten we dan maar even.
 


Eenmaal op het veld, tijdens de ietwat korte warming up, wisten we de spanning al snel om te zetten in vechtlust en keiharde motivatie er een mooie pot van te maken.

De kick off was voor ons en omdat we wisten dat de tegenstander met 1 vrouw meer in de gelederen in het voordeel was moesten we meteen op scherp en vol aan de bak. De eerste bal werd meteen al gewonnen en na een  klein aantal minuten wist Baukje de seizoensscore te openen met een prachtige try. Ergens kort daarvoor of kort daarna (vergeeft u mij mijn zelfgekozen vergeetachtigheid in deze) had ondergetekende haar sprint over het halve veld iets te fanatiek doorgezet en de bal achter de achterlijn gedrukt in plaats van achter de try-line. Foutje, bedankt!

Het begin van de eerste helft was bijna volledig voor ons. De lijn stond steeds goed opgesteld, passes kwamen goed aan de tackles werden gemaakt, hard ook. Dat de tegenstander hier moeite mee had bleek wel uit het aantal geblesseerde speelsters dat  het veld moest ruimen. Aan het einde van de 1e helft lieten we onze concentratie een klein beetje verslappen en maakten we onnodige fouten wat resulteerde in een tweetal tegen-tries.
 
Met een comfortabele voorsprong begonnen we aan de 2e helft. Haarlem kickte de bal onze kant op, Kim ving, passte naar Anne en zij trok (als prop, vandaag) direct een gruwelijke eindsprint naar de Haarlemse try-line, onderweg door niets of niemand tegen te houden. Zo, wij zijn er weer!  Haarlem/AAC werd steeds feller in met name de rucks /hand-offs en daar hebben we vrij veel balverlies geleden. Doordat we verdedigend steeds goed opgesteld stonden hebben we de schade tot in totaal slechts 3 tegen tries kunnen beperken en doordat wij continu goed de gaten zochten ( en vonden!) in hun defensie bleef de try-line aan Haarlemse zijde goed bezocht door de Hanzeladies. Eindstand: 17 – 46 voor ons. BAM!!!

Na een applausje voor tegenstander en referee volgden een welverdiende warme douche en koude biertjes. Voor Linda was dit haar eerste competitiewedstrijd en die heeft zij als wing uitstekend gespeeld, terechte Diva of the Match. Nu vooral nog trainen op het atten van biertjes! Tweede Diva was Chantal ‘Buuv’, als prop steeds taakbewust, fanatiek en scherp in balbezit dus ook zeker een biertje, een kroontje en twee Zwolsch Blauwe handschoentjes waard. Try scoorders: Baukje, Anne (2x), Margriet (2x) en Kim (3x). Het was een mooie dag, daar in Amsterdam.
 
Volgende week thuis aantreden tegen Dwingeloooooo (hoeveel O’s heeft dat dorp eigenlijk?). Nu al zin in!