Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Ook bij rugbyclub Bulldogs in Almere is sinds het WK-rugby van afgelopen zomer het ledental met 10 procent gegroeid. Daarmee is er sinds een half jaar ook een damesteam ontstaan. Dit damesteam timmert behoorlijk aan de weg met nieuwe spelers tussen de 16 en 50 jaar. Ook voor alle Hanzeladies is het belangrijk consequent te blijven trainen en toernooitjes mee te pakken, om zo fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen! Deze toernooien zijn prachtige momenten om al het geleerde in de praktijk te brengen.

De dames van RC Bulldogs hebben met hun trainer/coach Ricky daarom afgelopen zondag 7 februari een Jonge Honden toernooi georganiseerd voor een 5-tal clubs om oudgedienden en nieuwkomers speeltijd te gunnen. Op deze manier konden alle dames iets van elkaar leren!

http://www.rugbyzwolle.nl/dames/foto-album-dames 

 

De Hanzeladies, aangevuld met de toppers van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap, startten hun eerste wedstrijd om kwart voor elf in Leids tenue tegen de gastvrouwen: de Almere Bulldogs. Ondanks de snijdende wind werd deze partij van 2x 15 minuten op de sloffen gewonnen met 31-0.

Na een korte pauze was het alweer tijd voor de tweede partij van de dag voor de Hanzeladies, nu in het mooie Zwolsch tenue. Deze partij werd gespeeld tegen Leeuwarden en wederom dik gewonnen met 22-0.

Hierna was er gelegenheid voor een lunch en de kans om weer even op te warmen binnen. Bij de eerste twee partijen was er nog een zonnetje te bekennen, deze verdween echter en het werd aanzienlijk kouder op het veld.

De laatste partij werd gespeeld tegen een combinatieteam van Amsterdam/Haarlem en de Bulldogs. Deze pot was aanzienlijk spannender. Deze dames waren op alle fronten zeer aan elkaar gewaagd. Amsterdam/Haarlem/Almere hebben met moeite een try en conversie behaald en Zwolle/Leiden hebben gevochten om de score te beperken tot 0-7.

De dag eindigde met gloeiende, voldane rode koppies, er is lekker veel gescrumd, er zijn line-outs gedaan en aardig wat try’s behaald. De jonge honden hebben allemaal hun speelminuten gehad en ervaring op kunnen doen. Er wordt met veel enthousiasme uitgekeken naar de volgende wedstrijden en toernooien!

De Hanzeladies bedanken het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap voor de fantastische ondersteuning op het veld en uiteraard de RC Bulldogs voor de prachtige organisatie van dit toernooi!

Op naar de volgende! We zullen zaterdag 23 april gaan vlammen in Groningen tijdens het Groningen 10’s- toernooi!

Nog meer foto’s van het toernooi zijn te bekijken op: http://bit.ly/1SFuPrj

En op: http://bit.ly/1KCpjCB