Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

×

Fout

There was a problem loading image 0clip_image002.png

Nederland – Oekraïne, 7 mei 2016

Na 3 jaar op rugby, 1 wedstrijd van de heren te hebben bezocht (oeps) en heel wat geleerd te hebben tijdens het WK afgelopen jaar werd het nu toch wel tijd om het echte werk van dichtbij te aanschouwen: het interland Nederland – Oekraïne in Amsterdam!

De avond voor vertrek begonnen de zenuwen wat op te spelen: zouden we wel gaan winnen?

 

dsc 0026Eindelijk was het dan 7 mei. Het weerbericht was fantastisch en met een tas vol flesjes drinken en water, broodjes en zonnebrandcrème en vertrokken we richting de rugbyclub. Iedereen was op tijd aanwezig en al gauw stapten we in de mooie luxe bus die voor ons gereserveerd was. Bovenin zat de stemming er goed in; de Turven, Bejamins en Mini’s op de eerste rijen waren zo enthousiast dat ze met moeite op de stoelen konden blijven zitten J. Er werd volop gezongen, snoep gegeten en gedold en voor we het wisten waren we in Amsterdam. Er was nog een wedstrijd bezig en het duurde even voordat het interland om 15.00 zou beginnen, dus alle tijd om de mooiste plek uit te zoeken: helemaal vooraan, naast de gang waar de spelers zelf uit zouden komen en ook plaats namen!

Om 15.00 was het zover: onder luid gejuich kwamen de spelers het veld op. Wat een spierbundels, dat belooft nog wat voor onze jeugd!! Al gauw stond Nederland voor en liepen we uit. Het was een groot feest als er gescoord werd. Maar… de Oekraïners konden er ook wat van. Ook zij scoorden een aantal keer en zo bleef het de gehele wedstrijd een nek–aan-nek race, tot de laatste minuut… Iedereen zat op het puntje van de stoel… Zouden we het redden?? In de allerlaatste seconde scoorden de Oekraïners het laatste punt en werden daarmee de winnaars van de wedstrijd.

Even was daar de teleurstelling, maar dat werd al gauw goed gemaakt: de spelers namen alle tijd voor foto’s en handtekeningen. Daar zijn er heel wat van verzameld!

Aan het einde van de middag stapten we allemaal weer in de bus terug naar Zwolle. Sommigen toch wel iets rustiger dan op de heenweg ;-). Wat een leuke dag was het en tof om een keer bij een interland te zijn. Een volgende keer zijn wij er zeker weer bij!

Benk (Benjamin) en Jolanda (zijn moeder)