Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

×

Fout

There was a problem loading image 0clip_image002.png

Jeugdrugby is verdeelt in een aantal leeftijdscategorien.

De jongste jeugd is verdeeld in vijf leeftijdscategorieën:

- Muggen (onder de 6 jaar/ leeftijd 4 jaar) 

- Guppen (onder 6 jaar/ leeftijd 5 jaar)

- Turven (onder de 8 jaar/ leeftijd 6 en 7 jaar)

Benjamins (onder 10 jaar/ leeftijd 8 en 9 jaar)

- Mini's (onder 12 jaar/ leeftijd 10 en 11 jaar)

Deze jonge jeugd spelen geen landelijke competitie, maar spelen regionaal georganiseerde toernooien. Dit worden GTBM dagen genoemd. 

Daarnaast organiseert Rugby Nederland enkele GTBM-Bondsdagen. Dit zijn toernooien waarin teams uit verschillende regio's deelnemen. 

GTBM dagen

GTBM-ers spelen zoals gezegd geen landelijke competitie, maar spelen regionaal georganiseerde toernooien. GTBM dagen worden door verschillende clubs georganiseerd, waarvan een deel bestaat uit training en een deel uit het spelen van wedstrijdjes met en tegen spelers uit de eigen leeftijdscategorie. In Zwolle doen we dat samen met spelers van de eigen club die door de NRB zijn opgeleid tot (jeugd)trainers. Tijdens deze dagen kunnen de oudere spelers veel kennis, spelinzicht en ervaring overdragen op de jeugd. Ook wordt er optimaal gewerkt aan de normen en waarden en rugbycultuur.

Bij wedstrijden in de categorien GTBM spelen de teams met kleinere aantallen en op kleinere velden. Ook kennen zij, in verband met de veiligheid, aangepaste spelregels.

Bij GTBM spelen de teams ook met aangepaste aantallen spelers. Turven en Benjamins spelen met 9 spelers, een mini team speelt met 12 spelers op een veld. In overleg kan hier enigszins van worden afgeweken. Vaak werken clubs samen om een team compleet te krijgen.

Een wedstrijd voor de benjamins duurt 2 x 20 minuten, de wedstrijd van de mini's duurt 2 x 25 minuten.

Rugbyclub Zwolle speelt met de Benjamins en de Mini's binnen de regio Oost. De regio Oost is onderverdeeld in drie sub regio’s:

1)     Twente; hierin spelen Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Almelo en Zwolle

2)     Gelre; met Arnhem, Bemmel, Nijmegen, Doetinchem, Zevenaar, Wageningen en Apeldoorn

3)     Deventer

GTBM bondsdagen

Op drie zaterdagen per seizoen worden er ook op verschillende locaties in het land nog GTBM Bondsdagen gehouden. Tijdens deze Bondsdagen spelen GTBM teams uit heel het land tegen elkaar. Hierdoor speelt de jongste garde rugbyers tegen teams waar normaal gesproken niet tegen wordt gespeeld. Tijdens deze bondsdagen is winnen niet van het grootste belang maar het spelplezier staat bovenaan. Tijdens deze dagen worden er dan ook geen prijzen uitgedeeld aan de sterkste teams.

Zwolle is sinds kort ook organisator van een van de GTBM dagen.

Voor de mini’s wordt jaarlijks nog het Nederlands Kampioenschap Mini’s georganiseerd.

Op de kalender van deze website kun je precies zien wanneer de GTBM- en GTBM Bondsdagen worden georganiseerd en bij welke club.

Benjamins en Mini competitie Noord

Sinds 1 januari 2015 spelen de Benjamins en de Mini’s van Rugbyclub Zwolle mee in de competitie Noord, met het team van Twente. Zoals beschreven een combinatie team met spelers van meerdere clubs. In deze competitie spelen de volgende teams:

Greate Pier (Leeuwarden)
RC Drachten
Big Stones (Havelte)
Emmen
Dwingeloo
Twente (combinatie team)

Het speelprogramma van de Benjamins en Mini’s volgt hier:

Toekomst competitie GTBM

Rugbyclub Zwolle heeft aangegeven om in de nabije toekomst ook mee te spelen in de Noordelijke (nieuw op te zetten) competitie voor Turven.

Volg de informatie op deze site voor updates.