Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Rugbyers Zwolle en Deventer strijden weer om de IJssel Plate

De komende twee zondagen vinden de reguliere competitiewedstrijden tussen The Pickwick Players (Deventer) en de Rugbyclub Zwolle plaats in resp. Deventer en Zwolle. Beide clubs spelen in de tweede klasse en staan in de middenmoot (Zwolle strijdt nog om de 3e plek), maar wel het hoogst van alle clubs uit de regio oost van de Ned. Rugby Bond.

Beide wedstrijden zijn bepalend voor het officieuze kampioenschap van oost Nederland. De inzet van de duels is de prestigieuze zilveren
IJsel Plate die thans in het bezit is van The Pickwick Players. Acht jaar geleden speelden beide clubs voor het laatst om deze wisseltrofee en nu is het weer zover dat beide clubs voor oostelijke begrippen zeer hoog geklasseerd staan en de trofee inzet is van de onderlinge strijd der Hanzesteden.

Gaan de tackle-machines en al die andere, momenteel fantastisch draaiende Zwollenaren de rugbyclub uit Deventer verslaan? Worden we het best spelende rugbyteam van Noord (Zwolle) tot Zuid (Nijmegen) en van Oost (Enschede) tot West (Apeldoorn)? Is de hegemonie voor de groen-zwarten uit Deventer of voor de blauw-witten uit Zwolle. De koekstedelingen tegen de blauwvingers. Als altijd een geweldige en sportieve strijd.


Kom onze jongens aanmoedigen komende zondag in Deventer. De eer staat op het spel, maar ook de wisseltrofee de zilveren IJssel Plate. 
Een week later komt Pickwick naar Zwolle in tevens de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017/2018 en het team dat in de twee wedstrijden de meeste punten pakt is winnaar, bij een gelijke stand is doelsaldo bepalend.

Komt dat zien! uit en Thuis!

Zondag 6 mei Kick-off 14:30 te Deventer (Sportpark Keizerlanden)

Zondag 13 mei Kick-off 14:30 te Zwolle (Sportpark Marslanden)


Zondag de 11e stond de wedstrijd Ascrum 2 op de agenda. Dit studententeam uit Amsterdam bevind zich op dat moment vier plekken boven RC Zwolle 1 in de ranglijst van de competitie. Wij wisten dus dat we een zware pot tegemoet gingen. Echter hadden we dat klusje al eerder geflikt, bijvoorbeeld met het Gooi 2.

Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Wij hadden een stevige spelersgroep, ook wisselspelers. Redelijk getraind afgelopen week. Best wat geleerd van het verlies van vorige week. Tijdens warming up extra aandacht gegeven aan de scrum, door trainer Arjan. Onze captain Mauricio wist ons nog te inspireren in een laatste toespraak. De wedstrijd kon beginnen.

Rugby is een fysieke sport en wij maken het ook altijd fysiek. Ascrum leek daar wat moeite mee te hebben. Bij het opstellen werd er door hun hardop afgevraagd wat onze voorwaartsen waren en wat onze backs. Blijkbaar zit daar weinig fysiek verschil tussen… De scrum en rucks waren voor Zwolle. Ascrum was met bal in handen gevaarlijk.


Lees meer: Zwolle 1 vs Ascrum 2 →

Zondag 3 april

om 12 uur komen de eerste het clubhuis binnen. Iedereen heeft er zin in de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen tegen The Pickwick Players (2)  uit Deventer. Hoewel er niets meer voor de competitie op het spel staat was er toch wel wat  spanning. Van Deventer moet je gewoon winnen!!

Zo trokken we dus met de ploeg uit naar Deventer. Nadat Zwolle zich in het blauw wit getogen hadden begon de warming up. Het was warm.. dat waren we niet meer gewend.. de onder shirtjes gingen uit en de bidons moesten geregeld aan de mond.

Na het fluit signaal begon eindelijk de wedstrijd.. Ineens waren alle klachtjes, warmte, pijntjes weg. We moesten aan de bak. Deventer zag er sterk uit, waren sterk in de scrum. Toch wist Zwolle er van alle kanten langs te komen en heeft Deventer goed op hun nummer gezet. Zwolle speelde het spelletje waar ze het hele seizoen al mee bezig waren. Er werd mooi gespeeld, goed getackeld, fase spel, ballen werden geript  en bovenal er werd gescoord veel gescoord.

Deventer wist nog een keer heel dicht bij onze lijn te komen. Maar het mocht niet baten. Eindstand was 84-0 voor Zwolle.

Onze Captain Jules speelde zijn laatste competitie wedstrijd als captain, hij kan terug kijken op een mooi seizoen. Een seizoen dat in het teken stond van opleiden van nieuwe spelers. Ondanks deze keuze wisten we toch wel om overtuigend kampioen te worden in de derde klasse. Jules namens het team bedankt voor je Captain schap.

Voor mij was het ook de laatste wedstrijd, volgend seizoen zal ik jullie aan de zij lijn aanmoedigen. Ik kom niet meer terug op het veld. Zwolle bedankt voor het samenspel, trainers bedankt.
Ik heb het rugbyen altijd met veel plezier gedaan en zal het enorm gaan missen.

17 april begint voor ons (RC Zwolle)  de bekerwedstrijden. Heren.. het zal mooi zijn als jullie deze ook binnen weten te halen. 

Joop


13 November, een koude zondagmorgen, een nat veld en een koude herfstbries. Vandaag speelde het 1e team van RC Zwolle tegen RC Dwingeloo 1. We speelden op ons gebied. We moesten dus ons terrein verdedigen. Die 5 punten halen was een ‘must’, dit moest lukken met 18 sterke heren! De strijd was begonnen. Na niet al te lange tijd maakte Lucas een try, 5-0 voorsprong. Op naar de volgende try’s. na een goede actie volgde een line-out. Line-out genomen, Ernst kickte de bal richting het trygebied van onze rivalen en scoorde. 10-0 voor Zwolle, nog minimaal 2 try’s te gaan. Na een paar mooie acties volgde ook de 3e try, deze was van Ruben. Hij liep een gat in en drukte de bal op de grond, ook de conversie was raak. 17-0 voor RC Zwolle. Misschien kwam het door het gevoel dat we al gewonnen hadden, maar we kakte een beetje in. Iedereen deed hun best en de verdediging was ook zeker niet slecht maar toch kon Dwingeloo 2 try’s scoren ook de conversie van één try was raak. 17-12 voor Zwolle, het werd spannend.


Lees meer: Zwolle - Dwingeloo →

Voor een team dat zich inzet om samen het beste uit elkaar te halen, op trainingen en tijdens wedstrijden, is winst de uiterste beloning. De bevestiging dat het team staat, lessen zijn geleerd en dat er voor elkaar wordt gevochten. Ongeslagen kampioen worden met nog drie wedstrijden te gaan is zo bekeken nog meer dan een beloning. Het is de start van nieuwe ambities, van groeiende verwachtingen en brengt daarmee geheel nieuwe mogelijkheden.   

gron zwol 14 3 r


Lees meer: De start van iets nieuws →

Zondag 6 november 2016, het was weer tijd voor de IJsselderby. We speelden op vijandig gebied. Deze wedstrijd zit altijd bomvol harde tackels, opgekropte frustraties en keiharde hits. Het begon als een koude zondagmiddag. We waren met 17 dappere Zwolse mannen richting Deventer gegaan en we waren klaar om de punten mee terug te nemen naar Zwolle. Door 2 late afmeldingen moest het team wat aangepast worden maar dat drukte de stemming niet. We waren opgepompt voor de wedstrijd. Het fluitsignaal klonk. Wij kickte de bal en de ijselderby ging van start. Deventer begon sterker aan de wedstrijd. Zij kwamen 3x in onze twentytwo en 3x maakten zij de try. Hiervan maakte zij 1 conversie 17-0. Wij moesten onze rug rechten en ons shirt verdedigen. We kwamen weer wat meer in de wedstrijd en kregen een line-out zo'n 15 meter van de tryline. Er werd een maul opgezet waar Deventer geen antwoord op had. Lucas drukte de bal. De conversie werd gemist maar de aansluiting was een feit. 17-5 was de ruststand. We begonnen sterker aan de tweede helft we kregen 2 kansen die niet werden benut. Deventer kreeg het zwaarder en daarbovenop kreeg hun nummer 10 nog een gele kaart. Het was 14 tegen 15 we wisten dat we er nu over heen moesten gaan. We creëerden meerdere kansen maar deze werden telkens door ons zelf niet afgerond. Totdat Bjorn de tweede try van de dag drukte. 17-10. We kregen in het restant van de wedstrijd nog een enorme kans maar jammergenoeg werd deze niet benut. Het was een lekkere, zware en eerlijke pot. Eindstand 17-10. We hebben hem weliswaar verloren maar we zien de thuiswedstrijd met vertrouwen tegemoet. Zet hem al in je agenda 19 maart 2017!!!!

Eindstand:                          17-10
Man of the match:           Laury D
ick of the day:                 Bartje
Try's:                                   Lucas en Bjorn


Zondag 6 maart stond al weken vetgedrukt in de agenda. Op deze dag stond de wedstrijd tegen de Groninger Studenten Rugby Club gepland. Dit werd de kampioenswedstrijd tussen nummer 1 en 2 van de competitie. Erop terugkijkend is het een bijzondere dag voor alle spelers geworden!

De voorbereiding op deze wedstrijd was de week ervoor al begonnen in Inverness (Schotland), daar hebben we flink gewerkt aan teambuilding. En wat minder aan conditie...

Tijdens de trainingen afgelopen week was te merken dat er spanning in de groep was, spanning voor de kampioenswedstrijd. Grote opkomst op training en veel scherpte tijdens de training. Dit hadden we nodig, want tijdens de eerdere uitwedstrijd bleken de studenten behoorlijk taai en fit. 

Woensdag werd al een eerste opstelling gemaakt door de coach (Arjan), tot mijn verbazing waren er bijna 30 aanmeldingen! Dit was een record, maar maakte het maken van de keuzes moeilijker. Immers niet iedereen zou aan spelen toekomen. Uiteindelijk hadden we toch een opstelling die indruk maakte.

Wedstrijddag is altijd spannend, 's ochtends proberen een ontspannen ontbijt te nuttigen en een beetje gezellig te doen. Terwijl ik eigenlijk zo snel mogelijk het veld op wil. Helaas kwam toen het bericht door dat de tegenstander geen voltallig team op kon stellen, maar wel de wedstrijd wilde spelen. De mindset ging op zijn kop; van maximaal presteren, naar een sportieve dag hebben.

De niet opgestelde Zwollenaren waren zo sportief om met de tegenstander mee te spelen, zodat we een normale wedstrijd konden spelen. Hoewel de studenten enkele harde tackels en mooie moves hadden, bleken ze niet bestand te zijn tegen de nummer 1. Al snel stonden we ruim voor en hadden we de wedstrijd met dikke cijfers gewonnen, 79-0! Zwolle is hiermee het enige ongeslagen team in de gehele derde klasse. Maar ook kampioen met nog drie wedstrijden te gaan!

Het mag geen wonder heten dat we een mooie derde helft zouden hebben. Op het veld en in de kleedkamer was er al feest met champagne, zingen en gekkigheid! Aan de bar werd dit voorgezet met speeches en uiteindelijk vier aangeboden fusten door spelers en bestuur.

Op het hoogtepunt moet je stoppen, zegt men wel eens. Na zes jaar captaincy  en met dit kampioensschap was dit het uitgelezen moment om te stoppen als captain (ik blijf natuurlijk wel gewoon speler). Het was een eer en een waar genoegen om me, op en naast het veld, in te zetten voor het team. Iedereen enorm bedankt voor de samenwerking! Tijdens de zomer geef ik het stokje over aan een nieuwe captain die er zijn eigen draai aan kan geven.

Jules Crooijmans


Zaterdag 17 september 2016

Op het programma staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is RC Spakenburg. Spakenburg verloor net als wij de eerste wedstrijd van het seizoen en zal er op gebrand zijn om dit recht te zetten. Maar wij hebben de week ervoor ook niet stil gezeten en willen niks liever dan in eigen huis winnen. Na het verlies tegen Alkmaar hebben we hard getraind om die dingen die fout gingen te verbeteren en hebben we aan het zelfvertrouwen gewerkt.


Lees meer: RC Zwolle 1 – RC Spakenburg →

De heren van Rugby Zwolle mochten aantreden in en tegen Alkmaar rugby club. Het bleek een klein stukje verder en langer rijden dan aanzienlijk verwacht. Na Tilburg dachten we de langste afstand wel gereden te hebben maar Alkmaar is ook een aanzienlijke tijd in de auto.

Nadat iedereen was aangekomen op het charmante en karaktervolle sportpark van Alkmaar rugby, Dirk Scheringa zou er jaloers op zijn geweest, was het tijd voor de warming up. Deze werd vlot afgewerkt, misschien wel iets te vlot.

Vervolgens werd er afgefloten voor de start van de kwart finale. Zwolle was nog niet helemaal wakker want na een gemiste lineout hadden we al een try tegen te pakken. Na de tweede aftrap begonnen we wat meer ons eigen spel te spelen. En zo kon Ruben na een keurig uitgespeelde aanval de eerste try op Alkmaarse grond drukken. Helaas kon de conversie niet benut worden.

De scrums waren zwaar maar hieruit viel wel de volgende try van zwolle. Laury ging met de bal aan de haal en wist onze tweede try te scoren. De conversie ging vervolgens ook door de palen. Toen was het tijd voor Alkmaar om wakker te worden. Na een interceptie werd de bal naar voren gekickt, daar wij in de aanvallende stand stonden was er weinig meer aan te doen en wist Alkmaar zijn tweede try scoren en de daarbij behorende conversie ook te benutten. 12-12

Rust. Bedankt voor de sinaasappels.

De tweede helft ging lang gelijk op maar Zwolle begon iets meer de overhand te krijgen in de scrums. Helaas was dit niet meteen aanleiding voor een voorsprong, integendeel zelfs. Het was Alkmaar die de volgende try wist te scoren en de mannen van Zwolle wisten dat er nu iets moest gebeuren.

De overhand in de scrum begon nu zeker voelbaar te worden en het duurde dan ook niet lang of onze hooker Daan van Rooijen, ik zie een mooi toekomstperspectief voor hem bij de forwards, drukte een try en maakte gelijk. De conversie werd eveneens benut zodat Zwolle weer de voorsprong had. Om hem dit keer niet meer uit handen te geven. Uitblinker en Frans/Fijiaans Fenomeen Laury wist zijn tweede try te drukken en om de boel helemaal in het slot te gooien was bjorn daar, die in een tackle zijn try mocht maken. Hierna was het zo goed als afgelopen en mag Zwolle zich opmaken voor de halve finale.

Waarin we hopelijk de belofte aan Alkmaar kunnen waarmaken, want we mogen tegen Cas 3. En ja, ook die zal aan de blauwwitte platte zegekar gebonden worden.

Nu is de halve finale daar…….

Jack Lawerman

 


Zondag 14 februari Valentijnsdag een prachtige dag voor een tweede date met The Rams ditmaal in Zwolle. Tenminste als de date zou kunnen doorgaan, in de nacht is het namelijk begonnen met sneeuwen.
Gelukkig vonden de keurmeesters onder de sneeuw een zacht veld waarop gespeeld kon worden. De sneeuw werd van de lijnen geveegd en de kussen om de palen gebonden, waardoor een romantisch wit rugbyveld ontstond.
Hoe leuk het veld er ook bij lag, beide teams wisten dat het sowieso een koude wedstrijd zou worden in de sneeuw. 

The Rams begonnen met de kickoff waardoor Zwolle de aanval gelijk hard kon inzetten. Na een aantal keren ons gameplan te doen viel de eerste try voor Zwolle.
Dit gaf Zwolle goede moed om door te blijven strijden om meer tries te drukken. Door de sneeuw was de bal ontzettend glad en met koude handen was het niet makkelijk om een bal te vangen waardoor er veel gescrumd werd.
Gelukkig weet Zwolle wel raad met scrums en steelt de bal uit de verdedigende scrum en scoort hiermee de tweede try. Kort hierna vallen nog twee tries voor Zwolle waarmee Zwolle de spirit van The Rams breekt.
Zwolle gaat de rust in met een boel tegen 0.

Door de sneeuwbui en de kou wordt de tweede helft ingekort tot 30 minuten ook zet Zwolle alle wissels in. In deze verkorte tijd worden er nog een paar mooie tries geschoord.
Daarmee stuurt Zwolle The Rams ijskoud naar huis met 51-0.   


17 april. De eerste wedstrijd in het bekeravontuur voor RC Zwolle. Voor mij is het de tweede kans om mijn debuut te maken in het eerste team. De eerste tegenstander is Tilburg / Tarantula 2. Het enige wat ik van de tegenstander weet is dat ze in de vierde klasse spelen en dat Tilburg anderhalf uur verder op ligt.

Het is zondag vroeg verzamelen om op tijd te vertrekken naar de Brabantse stad. De rit gaat voorspoedig en om niet te vroeg op het sportpark aan te komen nemen we het laatste deel van de route een kleine omleiding langs alle bezienswaardigheden die Tilburg te bieden heeft. Na een rit van ruim anderhalf uur komen we aan op het sportpark. Op het trainingsveld is de jeugd aan het trainen en voor het clubhuis staat de tegenstander ongeduldig op ons te wachten.

Na een kop koffie en wat sterke verhalen is het tijd om om te kleden en te beginnen aan de warming-up. Als we de kleedkamer uit komen lijkt het weer om te slaan naar regen, maar al snel breekt de zon door en lijkt het een mooie middag te worden om een rugbywedstrijd te spelen.


Lees meer: Beker-en! →

Op deze mooie winterdag bereid RC Zwolle zich voor op de partij van het seizoen, het zonnetje schijnt in Zwolle, de club zit vol goede moed, (en de resten van de carnaval de nacht ervoor.) Terwijl we naar Delfzijl rijden komt het team erachter dat we iemand missen, Björn stond nog in Amsterdam. Dan maar met een man minder. Eenmaal aangekomen ligt het veld er erg mooi bij en is het droog met af en toe een lichte miezer. Beide teams beginnen enthousiast aan de warming up. Na de warming up neemt Zwolle nog kort de tactiek door. Waarna de kickoff van Phoenix volgt.


Lees meer: Zwolle toont karakter →