Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Zondag 30 januari, het is zover. De manschappen worden verzocht zich te melden op het rugbyveld. Drachten komt op bezoek. De meeste jongens weten precies hoe de wedstrijd  gaat verlopen. “In het  begin snelle trys maken en dan is ie binnen”,”Rugby minder, maar op de grond sterk”, “kunnen gevaarlijk uit de hoek komen. De opstelling liet dat gevaar dan ook zien. Een goed team op het veld en in de wissel, die niet lullen maar poetsen. Verzamelen in het clubhuis. Even nog die rust, een gezellig praatje en een bak koffie. Op de achtergrond kijken de friezen bedenkelijk naar ons mooie veld. Het veld was weer met grote zorg belijnd door David en hulptroepen en lag er voor haar doen goed bij.

Fotoverslag: http://sportiefzwolle.nl/foto/1193/rugbyheren-winnen-kinderlijk-eenvoudig.html 

Videoverslag: https://www.youtube.com/watch?v=T--OouGTIL4&feature=youtu.be 

Spanning is voelbaar. In lange tijd weer een echte wedstrijd en gelijk een zware. Ook bij de minder ervaren jongens was opperste concentratie aanwezig. Na een stevige yell in de kleedkamer werd de warming-up gedisciplineerd uitgevoerd. Ook hier was de spanning weer voelbaar en  werd er weinig gedold. 14:30 uur, de aftrap voor Zwolle. Er werd gelijk hard gespeeld en beide clubs waren er op gebrand om die punten mee naar huis te nemen. Voor de jongens aan de zijlijn een goede wake-up call. Gelijk al in het beging werd er een penalty gegeven in voordeel van Zwolle. Deze werd goed benut door Martijn.

 

Als eerste drukte Bart de bal over de tryline. Martijn scoorde vervolgens met een mooie kick tussen de palen. Na een vliegende start met mooie aanvallen in de verdediging van Drachten ging de snelheid uit de wedstrijd. Er werden veel scrums gegeven. De voorwaartsen moesten hard aan de bak.

Ondanks het zachte veld werd er goed gelopen. Er werd veel druk gezet op de verdediging, hierdoor kon Arjan scoren. Ook hier werd de conversie benut.

Tweede helft, vermoeidheid aan de kant van Drachten kwam tot zijn uiting. Met lange kicks probeerden zij Zwolle in de 22 te houden. Ondertussen gingen de scrums gestaag en veelvoudig door. De verdediging van Drachten concentreerde zich op het stoppen van de Zwolse lopers. Hierdoor werd het een mooie maar felle pot.

De ervaring (althans vanuit mijn oogpunt) werd nu goed zichtbaar. Er werd nog steeds goed gelopen en ook de tackles waren hard en gecontroleerd. De derde try werd gemaakt door Ian. Door goed loopwerk kon hij de bal achter de tryline drukken. Ook hier werd de conversie benut, door vanuit de zijkant van het veld te scoren. Bij de laatste try passeerde Daan 3 spelers van Drachten en speelde de bal door naar Ian die nog voor de tryline door de verdediging stak en de bal achter de palen drukte. Ook hier werd de conversie kick gescoord.

De punten zijn weer binnen en we hebben Drachten met de staart tussen de benen naar huis gestuurd. In de derde helft zijn er geen scrums meer gehouden of kaarten uitgedeeld.

 

DotD: Bart
MotM: Vincent