Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Op deze mooie winterdag bereid RC Zwolle zich voor op de partij van het seizoen, het zonnetje schijnt in Zwolle, de club zit vol goede moed, (en de resten van de carnaval de nacht ervoor.) Terwijl we naar Delfzijl rijden komt het team erachter dat we iemand missen, Björn stond nog in Amsterdam. Dan maar met een man minder. Eenmaal aangekomen ligt het veld er erg mooi bij en is het droog met af en toe een lichte miezer. Beide teams beginnen enthousiast aan de warming up. Na de warming up neemt Zwolle nog kort de tactiek door. Waarna de kickoff van Phoenix volgt.

Meteen begint de pot hard aan beide kanten. Zwolle wil graag het seizoen zonder verliezen afronden en Phoenix is niet vergeten hoe ze eerder in het seizoen met 50-0 van het veld zijn geveegd. Na enkele minuten weet Zwolle de eerste try te drukken,echter wordt de conversie gemist. Niet lang daarna scoort het Overijsselse team alweer. De eerste 40 minuten gaan goed voorbij, we gaan de rust in. Na de rust lijkt Phoenix sterker dan ooit en komen ze met 2 try's ook erg dichtbij. Maar Zwolle laat het er niet bij zitten en moeten alles geven om met winst naar huis te gaan, ze proberen een try te maken door een maul op te zetten. Helaas was dit tevergeefs. Run na run komen ze dan toch dichterbij, ongeveer 10 meter voor de lijn krijgt Jos de bal in handen. Phoenix probeert hem met man en macht te stoppen maar dit heeft geen zin. Jos heeft de lijn gezien en laat zich door niets of niemand stoppen. Hij rent met minimaal 3 phoenix spelers aan zich hangend de lijn over en drukt de bal. Dit geeft de blauw-witte heren weer ruimte om te ademen. Met pijn en moeite spelen ze de wedstrijd uit en blijven ze ongeslagen. In de kantine wisselen we zoals gebruikelijk bier aan. Omdat Phoenix zo meedenkend was geweest om de wedstrijd te verplaatsen zodat Zwolle op tour kan bieden ze Delfzijl een flesje drank aan. Zo gaat iedereen weer tevreden naar huis en is Zwolle weer een stap dichterbij promotie.

 

Eindstand 15 - 26

 

MotM Tom

DotD Mauricio