Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

17 april. De eerste wedstrijd in het bekeravontuur voor RC Zwolle. Voor mij is het de tweede kans om mijn debuut te maken in het eerste team. De eerste tegenstander is Tilburg / Tarantula 2. Het enige wat ik van de tegenstander weet is dat ze in de vierde klasse spelen en dat Tilburg anderhalf uur verder op ligt.

Het is zondag vroeg verzamelen om op tijd te vertrekken naar de Brabantse stad. De rit gaat voorspoedig en om niet te vroeg op het sportpark aan te komen nemen we het laatste deel van de route een kleine omleiding langs alle bezienswaardigheden die Tilburg te bieden heeft. Na een rit van ruim anderhalf uur komen we aan op het sportpark. Op het trainingsveld is de jeugd aan het trainen en voor het clubhuis staat de tegenstander ongeduldig op ons te wachten.

Na een kop koffie en wat sterke verhalen is het tijd om om te kleden en te beginnen aan de warming-up. Als we de kleedkamer uit komen lijkt het weer om te slaan naar regen, maar al snel breekt de zon door en lijkt het een mooie middag te worden om een rugbywedstrijd te spelen.

 

De tegenstander heeft zelfvertrouwen opgedaan door de eerste bekerwedstrijd te winnen en stralen dit ook uit. De wedstrijd start en de ploegen gaan gelijk op. In eerste instantie lijken we de overhand te hebben in de wedstrijd, maar krijgen onverwacht een try tegen. Een kleine tegenslag die al snel wordt omgezet in iets positiefs. We komen terug en zelfs op voorsprong. Met de rust staan we 10 – 13 voor. Het verschil in de score is niet erg groot, maar bij de tegenstander worden steeds meer scheurtjes in het spel zichtbaar.

Na een veel te late tackle van de Tilburgers lijkt het alsof het Zwolse vuur pas echt wordt aangestoken. De machine komt op stoom en het verschil wordt steeds groter. Eindelijk krijg ik het signaal dat ik moet warm lopen. Tijdens de warming up gaan alle aanwijzingen van de afgelopen tijd door mijn hoofd, wat zijn de regels ook al weer. Dan eindelijk de wissel en ik krijg de kans om speelminuten te maken. Het is goed om te merken dat alle trainingsuren en aanwijzingen zich nu uitbetalen in een goede invalsbeurt. De tackles gingen goed, maakte een goede run, maar had duidelijk nog veel te leren in de scrum. Met een goed gevoel stap ik van het veld af.

De eindstand is 10 – 41 en versterkt het gevoel dat de beker dit jaar gewonnen kan worden. Volgende week is Alkmaar RUFC 2 de tegenstander. Dat wordt weer vroeg vertrekken, maar hopelijk weer met net zo’n goed resultaat.