Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

De heren van Rugby Zwolle mochten aantreden in en tegen Alkmaar rugby club. Het bleek een klein stukje verder en langer rijden dan aanzienlijk verwacht. Na Tilburg dachten we de langste afstand wel gereden te hebben maar Alkmaar is ook een aanzienlijke tijd in de auto.

Nadat iedereen was aangekomen op het charmante en karaktervolle sportpark van Alkmaar rugby, Dirk Scheringa zou er jaloers op zijn geweest, was het tijd voor de warming up. Deze werd vlot afgewerkt, misschien wel iets te vlot.

Vervolgens werd er afgefloten voor de start van de kwart finale. Zwolle was nog niet helemaal wakker want na een gemiste lineout hadden we al een try tegen te pakken. Na de tweede aftrap begonnen we wat meer ons eigen spel te spelen. En zo kon Ruben na een keurig uitgespeelde aanval de eerste try op Alkmaarse grond drukken. Helaas kon de conversie niet benut worden.

De scrums waren zwaar maar hieruit viel wel de volgende try van zwolle. Laury ging met de bal aan de haal en wist onze tweede try te scoren. De conversie ging vervolgens ook door de palen. Toen was het tijd voor Alkmaar om wakker te worden. Na een interceptie werd de bal naar voren gekickt, daar wij in de aanvallende stand stonden was er weinig meer aan te doen en wist Alkmaar zijn tweede try scoren en de daarbij behorende conversie ook te benutten. 12-12

Rust. Bedankt voor de sinaasappels.

De tweede helft ging lang gelijk op maar Zwolle begon iets meer de overhand te krijgen in de scrums. Helaas was dit niet meteen aanleiding voor een voorsprong, integendeel zelfs. Het was Alkmaar die de volgende try wist te scoren en de mannen van Zwolle wisten dat er nu iets moest gebeuren.

De overhand in de scrum begon nu zeker voelbaar te worden en het duurde dan ook niet lang of onze hooker Daan van Rooijen, ik zie een mooi toekomstperspectief voor hem bij de forwards, drukte een try en maakte gelijk. De conversie werd eveneens benut zodat Zwolle weer de voorsprong had. Om hem dit keer niet meer uit handen te geven. Uitblinker en Frans/Fijiaans Fenomeen Laury wist zijn tweede try te drukken en om de boel helemaal in het slot te gooien was bjorn daar, die in een tackle zijn try mocht maken. Hierna was het zo goed als afgelopen en mag Zwolle zich opmaken voor de halve finale.

Waarin we hopelijk de belofte aan Alkmaar kunnen waarmaken, want we mogen tegen Cas 3. En ja, ook die zal aan de blauwwitte platte zegekar gebonden worden.

Nu is de halve finale daar…….

Jack Lawerman