Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Wat een wedstrijd van het tweede van R.C. Zwolle! Geen punt tegen gehad en gewoon als een volleerd team 49 punten pakken. Natuurlijk zijn er nog veel dingen waar we aan moeten werken, maar het belangrijkste is dat bij veel jongens een andere mentaliteit is ontstaan, die ik het best kan omschrijven als “....” (de jongens weten wel wat er bedoeld wordt). Mooi om te zien hoe sommige jongens echt op hun tandvlees liepen maar bleven gaan. Inhoudelijk was de wedstrijd in het begin wat rommelig, al gauw viel Bertram uit door een blessure aan de nek en moest er wat geschoven worden met posities. We pakten de draad op en na wat aanwijzingen van Arjan werden we steeds gevaarlijker. Dit resulteerde al gauw in de eerste try. We hadden de smaak te pakken want meerdere tries volgden snel. Ergens halverwege de wedstijd moest onze captain even van het veld af (bloedwissel) maar al gauw kwam hij het team weer versterken.  Man of the match na afwezigheid door een aantal tegenslagen, Wessel Achterberg!

Verder een aantal eervolle vermeldingen. Ronald kreeg pas afgelopen zondag bij zijn 10e try een Zumba samen met David Bouwmeester niet omdat wij als team zo lui waren om dit te regelen maar omdat Ronald zich ontpopt als een echte “Trymachine” . Korbib a.k.a. “Korbeast” speelt gewoon 2 wedstrijden achter elkaar in respectievelijk het 2e en het 1e en deed dit zeker niet onverdienstelijk (Man of the Match van het 1e!). Volgende week spelen wij thuis tegen R.C. Greate Pier, de nummer één van de competitie op dit moment, dus kom kijken en moedig ons aan! 

RC Zwolle 2 - CL Groningen 4 / Groninger Studenten Rugby Club 2
https://goo.gl/photos/U33RsQ4cU573me3d6


Wedstrijdverslag RC Zwolle 2 – The Big Stones

In tegenstelling tot vorige week hadden we nu gelukkig een volledig team en zelfs meerdere wissels tot onze beschikking. Vol zelfvertrouwen begonnen we dan ook aan onze eerste thuiswedstrijd. We kwamen er echter al snel achter dat we een zware middag tegemoet gingen tegen een sterke en gretige tegenstander uit Havelte. Vorig seizoen zijn ze gedegradeerd uit de derde klasse en ze wilde in hun openingswedstijd van het seizoen meteen een statement maken: wij gaan voor het kampioenschap.

Met hun sterke en ervaren pack zetten ze ons onder druk in onze eigen 22-meter gebied en het duurde niet lang of we kregen een aantal tries tegen te verwerken. Natuurlijk lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en we bleven zo goed mogelijk verdedigen en tackelen. We bleven veel weerstand bieden en met name door een aantal sterke tackles van Hugo wisten we The Stones terug te drijven op hun eigen helft.


Lees meer: RC Zwolle 2 – The Big Stones →

Op zondag 14 april eindigde voor de herenteams het seizoen. Zoals we in de (social) media hebben kunnen lezen is ons 1e herenteam glorieus kampioen geworden in de 3e klasse Noord-Oost. Dat is natuurlijk een fantastische prestatie die we als club hebben neergezet. Ook ons 2e herenteam heeft dit seizoen een mooi resultaat neergezet. Ik dacht: “laten we dat eens op een rij zetten”… dit kon nog wel eens een lijvig stuk worden ;).

Een kort verslag van onze wedstrijd tegen Obelisk staat onderaan.

Seizoen 2012 - 2013

Wat ik me vooral kan herinneren van het begin van dit seizoen, was onze eerste thuiswedstrijd. Dat was tegen de Pickwickplayers uit Deventer. Die wedstrijd hebben we glorieus gewonnen, en de winning-mood maakte een hoop vrolijkheid los bij het team. Dit zou een mooi jaar worden, en dat is het geworden!

Samen met onze trainer&coach Bart van Rooijen heb ik de doelstellingen voor het 2e er nog eens op nageslagen:
-       minimaal 11 spelers bij elke wedstrijd;

-       verbetering verdediging en tackletechniek.

-       verhogen van trainingsopkomst;

-       plezier hebben;

-       verlagen van blessureleed;

Gelijk maar even een goede binnenkomer: deze hebben we allemaal gehaald! Hieronder even wat toelichting per punt.

Opkomst en technieken

We hebben dit jaar enkele nieuwe spelers mogen verwelkomen in onze club (Ger Brand, Bas Klaassen, Johan Duim, Jasper Koopman en Niels Frelink), en zijn vrijwel alle nieuwe spelers van afgelopen seizoen blijven plakken (Harmen-Jan van Ark, Wessel Achterberg en Harmen de Groot). Zo’n aanwas van nieuw talent zien we natuurlijk graag elk jaar terug. Hierbij dan ook een oproep aan alle leden, neem eens wat vrienden mee die geïnteresseerd zijn in de sport!

De trainingen waren dit seizoen zwaar, effectief, tactisch maar vooral ontzettend gaaf! Ik wil dan ook even een ‘special thanks’ voor onze trainers Bart van Rooijen, Eddy Dekker, Arjan Scheve en Jos Ottens, want door die trainingen zijn we goed gegroeid (in omvang en techniek)! En omdat de heren van het 1e en 2e samen trainen, worden de nieuwelingen gelijk lekker hard getraind. Ze worden zeker niet in het diepe gegooid, want met zoveel talent om ons heen is er altijd ruimte voor toelichting of even korte ‘gescheiden training’.

Plezier

Plezier hebben is natuurlijk een van de pijlers van Rugbyclub Zwolle. We kunnen ook terugkijken op een erg leuk seizoen, met feestjes in ons eigen clubhuis, de ‘derde helft’ na wedstrijden en trainingen en natuurlijk de fantastische Royal Tour in Windsor.
V
erder goed om te noemen, dat de teams waar we tegen hebben gespeeld (Regio Oost) ontzettend leuk en sportief zijn ingesteld. Overal worden we even hartelijk ontvangen, en zijn de wedstrijden fair. Ik kan me dan ook geen enkel incident herinneren (kan ook aan mij liggen).

Blessures

Met ‘slechts’ 3 wat langdurige blessures (Stefan Beroeatwarin, Harmen de Groot en Jeroen van Dijk) is het aantal blessures is dit seizoen relatief beperkt gebleven. Al deze drie spelers dartelen inmiddels weer in de wei. Langdurig geblesseerde Peter van Leeuwen traint inmiddels weer mee, en hoopt volgend seizoen weer met onze voorwaartsen mee te kunnen spelen.

Dit seizoen is binnen RCZ de lijn uitgezet om nieuwe en geblesseerde spelers minder snel in het veld te zetten bij wedstrijden. Hiermee willen we voorkomen dat beginners onnodig geblesseerd raken, en dat herstelprocessen worden onderbroken. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, en binnen de hele club is het aantal geblesseerden fors afgenomen. Goed nieuws dus!

Volgend seizoen

We kunnen dus spreken van een seizoen vol progressie bij het 2e herenteam van Rugbyclub Zwolle. En daar willen we mee doorgaan! Daarom hebben we ook voor het komende seizoen nieuwe doelstellingen gemaakt:

-       uitbreiden selectie, minimaal 13 man bij elke wedstrijd;

-       verder verhogen trainingopkomst;

-       vasthouden verdediging en tackle techniek;

-       meer structuur aanbrengen, mensen op vaste plekken in het team;

-       vasthouden aan blessure- & nieuwe spelersbeleid;

-       specifiek gaan trainen op set situaties (scrum, line-out, 3/4-moves etc.)

Deze doelen spreken natuurlijk voor zich, en zijn vooral een verlengde van het ingezette beleid van dit seizoen.

Ik zie persoonlijk het promoveren van ons 1e herenteam ook als grote impuls voor ons 2e herenteam, en dat is tweeledig. Enerzijds is de ‘winning-modus’ een geweldige inspiratiebron voor de minder ervaren spelers. Het is iets waar we tegenop kunnen kijken! Anderzijds vergt het spelen in de 2e klasse een team dat topfit is, en dat zal zich vertalen in de trainingen. Aangezien de trainingengemengd zijn, plukken wij daar ook de vruchten van.

Bij deze wil ik ook onze captain Jeroen Pool bedanken voor zijn blijvend enthousiasme en ondersteuning!

Mannen, dit was een fantastisch seizoen! En ik heb het volste vertrouwen dat komend seizoen nog mooier wordt!

En dan ook nog het laatste wedstrijdverslag!

RCZ – Obelisk

Terwijl het 1e herenteam van RCZ warmloopt voor haar kampioenswedstrijd, wordt het 2e herenteam ontvangen bij de studentenrugby van Obelisk in Nijmegen. Het is voor velen voor het eerst dat we moeten spelen op een kutgrasveld. Zei ik nou kutgrasveld?? Ik bedoel natuurlijk kunstgrasveld.

Het is vandaag schitterend weer, en na 5 maanden vorst voelt het een tikkeltje warm. Door een ongelukkige blessure kunnen Jasper helaas niet verwelkomen. Voor de gelegenheid is Sebastiaan uit het Leidense teruggekomen, en speelt lekker vertrouwd met ons mee.

The game is on!

Vorige week lieten we een ijzersterke pot zien tegen de Oldenzaalse Harlequins, maar dat lukt ons vandaag helaas minder goed.

De tries die we hebben gemaakt waren allen wel uitstekende team-effords. De tweede try van Stefan bijvoorbeeld, kwam vanuit een sterk opgezette maul waarmee we zo’n 20 meter terreinwinst konden behalen. Na een strakke pass van Piet wist Stefan er met een zorgvuldig geplaatste chip-kick doorheen te komen en de try te drukken.

Andere mooie actie was het 1-2-tje tussen Steef en Sebastiaan, of in dit geval het 1-2-3—4-tje tussen hen. Na de pass direct meelopen en jezelf beschikbaar stellen aan de baldrager, dat werkte erg goed, en Sebastiaan wist er een mooie try mee te scoren. Twee van de drie conversies werden verzilverd door Bas, ook een mooie score.

Uiteindelijk was het een mooie, maar warme dag. Snel douchen, omkleden en met gas op die lolly naar Zwolle karren, om het 1e herenteam kampioen te zien worden. Dan lekker een feestje vieren, met bbq en lekkere drankjes!

‘Bad luck Ger’ brak tijdens het spel helaas een teen. Een forse 2e-rijer ging tijdens een ruck op zijn voet staan. Ger heeft de wedstrijd wel uitgespeeld, maar is na afloop in Zwolle richting huisarts geweest. We wensen Ger een voorspoedig herstel.

Eindstand:       71 - 19

Tries:               Stefan Beroeatwarin (2)         

Sebastiaan Schoemaker

Conversies:     Bas Klaassen2x


Wedstrijdverslag Dwingeloo – RC Zwolle 2

Met 13 man sterk reisden we af naar het pittoreske Dwingeloo om het seizoen van het tweede te starten. Natuurlijk was het jammer dat we voor deze eerste wedstrijd geen volledig team op de been wisten te brengen, maar iedereen die er wél was, stond te popelen om er een mooie pot van te maken.

Na een rustige warming-up bepaalde Pool de opstelling en voor velen was het de eerste keer dat ze op hun toegewezen positie moesten spelen of was het zelfs de eerste rugbywedstrijd ooit. Het begin van de wedstrijd was door alle nieuwigheid wat rommelig en we kregen als snel de eerste try tegen te verwerken. We lieten ons echter totaal niet uit het veld slaan en we benoemde alles wat juist wel goed ging.


Lees meer: Dwingeloo 2 – RC Zwolle 2 →

Zwolle - 7/4/ 2013

Het is vandaag Super Sunday, alle teams spelen thuis! Wij mogen de dag aftrappen, en ontvangen de Oldenzaalse Harlequins op ons Zwolse groen. Een kleurrijke bedoeling dus vandaag.

Toen wij uit speelden tegen de Harlequins verloren we 100-nogwat - 15. We weten dus wat ons vandaag te wachten staat! Gelukkig hebben we net Tour gehad, en is het teamgevoel sterker dan ooit! Met een mooie 22 man gaan we de strijd aan, we zullen ze eens wat laten zien vandaag! Vandaag verwelkomen we ook terug-van-blessure Jeroen van Dijk en Harmen de Groot. Ook ex-scrumhalf Freddy Spanhak staat vandaag aan onze zijde. Dat is dus Feest met hoofdletter F!

De dag zelf begon wat heiig en werd langzaamaan schitterend. De pot die we speelden was daarentegen al direct schitterend! De teamopstelling van de voorwaartsen zorgt ervoor dat we vrijwel elke scrum winnen (BIG PUSH!!), en de line-outs gaan ook zeker goed. Zowel RCZ als de Harlequins laten een uitstekende verdediging zien, maar ook een leuk spel.

Het gaat eigenlijk gelijk op, en pas laat in de eerste helft wordt de eerste try gedrukt. Deze kwam van de Baby King (a.k.a. Johan Duim) door uitstekend werk van de voorwaartsen. De conversie werd ook nog eens gemaakt door Mc.Lovin’ (a.k.a. Bas Klaassen), en met een stand van 7 – 0 gaan we de rust in. Wat een geweldig gevoel!!

Tijdens de rust worden mensen gewisseld, en spreekt onze coach Bart van Rooijen ons bemoedigende woorden toe. In de tweede helft krijgt Ger Brand helaas maar ‘2 minutes of fame’, en door een ongelukkig geplaatste elleboog op zijn oog moet hij het veld alweer verlaten. De gewisselde spelers zijn gelukkig nog warm.

In de tweede helft begint de moeheid wat toe te slaan, en we maken een paar slordige foutjes. Een van onze verbeterpunten komt ook dit keer weer naar voren: de lijn wordt niet bereikt. Het werk van de voorwaartsen is over het algemeen goed, rucks, mauls en scrums worden goed neergezet. Alleen het uitspelen richting de lijn moet echt beter. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het spel van de ¾-ers. We weten dus waar we aan moeten gaan werken.

In de tweede helft weten de Harlequins twee try’s te drukken met 1 conversie, waardoor we de winst uiteindelijk niet kunnen vasthouden. Heel jammer, maar wat hebben we een prachtige pot gespeeld! Als we dit vergelijken met onze uitwedstrijd tegen hun, kunnen we goed zien dat het 2e ook flink is gegroeid dit seizoen. Nog 1 wedstrijd te gaan, zondag 14 april uit tegen het Nijmeegse Obelisk. Daarna kunnen we dus een halfjaar vol gaan trainen, zodat we volgend seizoen weer mooie potten kunnen spelen.

Na onze wedstrijd hebben de dames laten zien dat ze ijzersterk in de schoenen staan, en hebben de winst binnengehaald. Het 1e herenteam heeft tegen de Big Bulls ook laten zien dat zij de rechtmatige eigenaar gaan worden van het kampioenschap!! En met het heerlijke weer was het een schitterende rugbydag, heerlijk!!

Eindstand:        7 – 12

Try:                  Johan Duim

Conversie:        Mc.lovin