Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Zwolle - 16/9/2012 

De opdracht was duidelijk en simpel: herhaling van vorige week! Op papier 14 man, plus een last-minute aanmelding. Dus met een volledig team richting Apeldoorn?? Helaas waren er bij het 1e een paar afmeldingen, dus moesten wij sterke spelers missen. Uiteindelijk met 12 man gearriveerd, maar gelukkig konden de Rams wat geiten missen. Door de leenspelers en de Zwollenaren die we moesten missen, stonden veel (nieuwe) mensen op nieuwe plekken in de scrum. Maar dit mocht de pret niet drukken, want twee volle teams met strijdlustige mannen stonden klaar op het veld, WAR IS ON!!

Apeldoorn is een ‘nieuw’ team (2 jaar uit de competitie), dus we hadden onze kansen best hoog ingeschat. Vooral gezien ons glorieuze debuut van vorige  week! Dit zouden weer punten voor RCZ worden!

Het eerste kwartier was het hard tegen hard. RCZ zat vol energie, en de Rams hadden sterke lopers. Tackels werden gemaakt, scrum’s beslecht en line-outs gewonnen. In de scrums hadden we, zoals we inmiddels zijn gewend, de overhand. In de line-outs wat minder. Na het kwartier viel de eerste try, helaas voor de Rams. Opzich geen ramp, want we hadden het vertrouwen in onze sterke lijn. Die konden we helaas slecht bereiken, dus onze nieuwe (maar sterke) spelers konden hun fancy skills te weinig laten zien. De strijd hield aan, maar de energie ebde langzaam weg. De Rams wisten onze lijn te vaak te doorbreken, en scoorden veel. De enige try van RCZ viel uiteindelijk van Thieu, de conversie verzilverde Jeroen.

Voor volgende week weten we wat we moeten doen: trainen, communiceren en gas erop!!