Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Wageningen - 11/11/2012 

Vandaag spelen we tegen RCW, Wageningen. Door wat blessures hebben we helaas maar 9 spelers. Maar het is mooi weer, en we hebben er zin in. Dus 9 man it is, we gaan ervoor, op naar Wageningen!! Leuk om te melden dat Eduard de Boer na 6 maand blessure weer van de partij is. Samen met Ger maken ze een uitstekende 2e rij, daar gaan we de komende tijd weer gebruik van maken!

Wageningen heeft een grote pool aan mensen, en ze zijn zo vriendelijk geweest om 6 man aan ons uit te lenen. Onder andere een Zweed die als scrum-half uitstekend werk heeft gedaan bij afwezigheid van een geblesseerde Piet. Mr. Zweed gaf erg goede calls, goede support en liet zien dat de Vikingen niet voor niets als sterke rouwdouwers worden afgebeeld. Verder een snelle Italiaan die als flanker werd opgesteld. De rest vulde de lijn en fullback.

Met 15 tegen 15 gaan we de strijd aan. Al vanaf de kickoff is goed te merken dat RCW voor de promotie gaat dit jaar. De spelers zijn erg fel, en de lijn bestond uit enkele sterke lopers. Maar de scrums zijn voor RCZ, we laten zien dat onze kilo’s spieren (en een beetje spek) niet voor niets zijn. De rucks zijn redelijk gelijk verdeeld. Wat opviel was de mate van alertheid bij RCZ. Waar voorheen nog wel eens ballen ‘er gewoon lagen’ werden die nu gelijk opgepikt en mee gerend.

De eerste try van RCW kwam redelijk snel, maar dat weerhield ons er niet van om keihard terug te komen. Twee van onze try’s waren prachtige team-effords.  De eerste werd opgezet vanuit een line-out, vrijwel direct gevolgd door een scrum. Na snel pass-werk kwam de bal terecht bij de inleen-flanker, die de bal wist te drukken. Ook mooi voor hem, omdat het zijn eerste try was, Zumba-tijd!

De tweede werd eveneens opgezet vanuit een scrum, dichtbij de tryline van RCW. Na de scrum werd een stabiele maul opgezet, die onze sterke voorwaartsen over de lijn wisten te drukken. BIG PUSH, BIGH PUSH!! De bal werd gedrukt, de derde (en laatste) try voor RCZ.

We stonden achter, maar lieten het hoofd niet hangen. In tegendeel zelfs! De tweede helft lieten we zien dat we de wedstrijd niet maar zo weggeven. We wonnen wederom vrijwel alle scrum’s, en rucks werden uitstekend geveegd en stabiel gezet (de line-outs verdienen echt nog training). Het is goed merkbaar dat we bij elke wedstrijd weer meer gemotiveerd zijn. We laten ons zeker niet omverlopen.

Het werd een harde, maar vooral een ontzettend leuke pot, waar iedereen enorm van heeft genoten. Wat vooral opviel was de mate van fairplay, geen gezeur op het veld, geen blessures en in de kantine hebben we lekker met de teams samen een biertje gedronken. Beide teams hebben hun ‘anthem’ ook nog even laten horen, zo hoort het!

En die inzet wordt ook op andere manieren getoond. We kregen zondag het bericht dat een familielid van Ger zaterdag is overleden. Ondanks deze situatie was Ger wel van de partij, en speelde een mooie wedstrijd. RCZ wenst de familie en vrienden van Ger veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

Eindstand 54 - 17