Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

 Zwolle - 18/11/2012

Met een lekkere zon ,die scheen op het mooiste rugbyveld van Nederland, mochten de heren van het 2e van Zwolle aantreden tegen de Dragons uit Hengelo.

De Dragons staan in de top 3 van de vierde klasse oost dus Zwolle mocht zich opmaken voor een stevige pot rugby.

Met een hele rits nieuwelingen begon Zwolle aan de wedstrijd tegen de ervaren heren uit Hengelo. Zwolle begon sterk en wist goed mee te komen met de Dragons. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Maar het waren de Dragons die de eerste try wisten te drukken.

Zwolle liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zwolle creëerde kansen maar wist die niet om te zetten in punten. In de afwerking was Zwolle te gretig waardoor er kleine foutjes werden gemaakt. Verdedigend stond Zwolle zijn mannetje in de eerste helft. De nieuwelingen van Zwolle lieten zich ook van hun beste kant zien met harde tackles van Melvin Kappers en Bas Klaassen. Ook oude rot Harry Munsterman wist zich prima staande te houden tegen de aanvallen van de Dragons.

Zwolle zette enkele aanvallen op en wist meer terreinwinst te boeken. Onder leiding van scrum-half  Rik Verheijen wist Zwolle dichtbij de tryline van de Dragons te komen. Maar de Dragons stonden verdedigend ook hun mannetje en wisten de heren van Zwolle te dwingen tot het maken van fouten. Hengelo wist voor rust nog een try te scoren en ging met een voorsprong de pauze in. In de pauze wist captain Jeroen Pool zijn manschappen nog op te peppen. En zo ging Zwolle weer fris de tweede helft in.

Zwolle begon sterk aan de tweede helft en wist Hengelo terug te drukken op hun eigen helft. Helaas waren het wederom de kleine foutjes die de scoringskansen van Zwolle om zeep hielpen.

Hengelo zette een tandje bij en kreeg meer speloverwicht. Hierdoor wisten zij nog wat tries te scoren. Zwolle bleef strijden voor een try waar zij recht op hadden. Na wederom 2 snelle tries van Hengelo wist  Zwolle dan toch te scoren. Na goed voorwaartsen werk wist scrum-half Rik Verheijen de verdiende try te scoren.

Na 80 minuten konden de Dragons 5 punten mee naar huis nemen en kon Zwolle met opgeheven hoofd terug de kleedkamers in.


Zwolle heeft met de nieuwe aanwas en de vaste krachten veel potentie om in deze competitie punten te pakken.

Met z’n allen deze week weer flink aan het trainen zodat we de volgende wedstrijd met z’n allen weer kunnen knallen!!