Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Deventer- 16/12/2012 

Vorige week is de wedstrijd afgelast vanwege het weer, dus vandaag hebben we dubbele energie! We spelen tegen het derde van de theedrinkers uit Deventer, de Pickwick Players. Bij de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen kwam Deventer letterlijk bij ons op de koffie, en versloegen we ze met grote winst. Dit moeten we natuurlijk vasthouden, en als het kan evenaren.

Vandaag strijden ook twee herintreders weer met ons mee, Stefan Beroeatwarin en Jermaine Muller. Dat doet ons goed, en met onze thermoskannen en espressomachine reizen we af naar Deventer. We zullen ze een sterke bak serveren!

Om nieuwe spelers te laten wennen aan het spel, staan ook vandaag mensen weer op nieuwe plekken. Dit keer een flanker (Jermaine) en 2e rijer (Harmen) die in dit team voor het eerst de positie invullen. Tijdens de scrum kunnen ze mooi laten zien wat ze in huis hebben. Ook mag Bas K. vandaag laten zien wat hij als kicker kan!

Om 11:30u klinkt het fluitsignaal, en de strijd gaat van start. De eerste helft laten we zien dat we gretig zijn, en sterk spelen. We hebben veel balbezit, en begeven ons veel op de helft van Pickwick. De eerste 15 minuten hebben we alleen moeite om ons harde werk af te maken, en door de defense van Deventer komen. Na een goede break van Deventer op onze helft, laten ze zien dat zij dat wel kunnen, de eerste try is voor de theedrinkers.Dit geeft ons weer een spreekwoordelijke schop onder de kont. We strijden hard, en houden ons niet in. De support van de forwards is deze wedstrijd erg goed, rucks worden snel stabiel gezet waardoor de fases goed worden opgebouwd. Ook de aansluiting met de lijn is goed. Dit resulteert in een mooie break van Stefan, die zijn ‘eerste’ try kan drukken.De lineouts en (vele!) scrums verlopen goed en stabiel. De forwards van Zwolle laten zien dat de goede training zijn vruchten afwerpt!

Met 5 – 5 gaan we de rust in.

Voor de tweede helft hebben we vier man kunnen wisselen, vooral in de lijn. En dat is goed te merken. Hoewel Deventer als eerste zijn tweede try weet te drukken + conversie, laten we in het tweede deel van de tweede helft zien dat we nog wat in petto hebben. In korte tijd weet Ian de bal tweemaal te drukken, waardoor we weer op voorsprong komen. Dit geeft ons weer goede hoop en nieuwe energie! Door mooi passwerk in de lijn kunnen ook Jasper en Daan v. R. een try drukken.

Met 5 mooie tries en een conversie op het scorebord kunnen we de winst mee naar Zwolle nemen, plus een bonuspunt! Het eerste team van Zwolle neemt het na ons op tegen het tweede van de Pickwick Players. Ook zij laten zien dat ze niet voor niets op 1 staan in de competitie!

Eindstand: 12 – 27

Tryscoorders: Ian (2), Jasper, Daan v. R en StefanConversie: Bas K.