Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Zwolle - 7/4/ 2013

Het is vandaag Super Sunday, alle teams spelen thuis! Wij mogen de dag aftrappen, en ontvangen de Oldenzaalse Harlequins op ons Zwolse groen. Een kleurrijke bedoeling dus vandaag.

Toen wij uit speelden tegen de Harlequins verloren we 100-nogwat - 15. We weten dus wat ons vandaag te wachten staat! Gelukkig hebben we net Tour gehad, en is het teamgevoel sterker dan ooit! Met een mooie 22 man gaan we de strijd aan, we zullen ze eens wat laten zien vandaag! Vandaag verwelkomen we ook terug-van-blessure Jeroen van Dijk en Harmen de Groot. Ook ex-scrumhalf Freddy Spanhak staat vandaag aan onze zijde. Dat is dus Feest met hoofdletter F!

De dag zelf begon wat heiig en werd langzaamaan schitterend. De pot die we speelden was daarentegen al direct schitterend! De teamopstelling van de voorwaartsen zorgt ervoor dat we vrijwel elke scrum winnen (BIG PUSH!!), en de line-outs gaan ook zeker goed. Zowel RCZ als de Harlequins laten een uitstekende verdediging zien, maar ook een leuk spel.

Het gaat eigenlijk gelijk op, en pas laat in de eerste helft wordt de eerste try gedrukt. Deze kwam van de Baby King (a.k.a. Johan Duim) door uitstekend werk van de voorwaartsen. De conversie werd ook nog eens gemaakt door Mc.Lovin’ (a.k.a. Bas Klaassen), en met een stand van 7 – 0 gaan we de rust in. Wat een geweldig gevoel!!

Tijdens de rust worden mensen gewisseld, en spreekt onze coach Bart van Rooijen ons bemoedigende woorden toe. In de tweede helft krijgt Ger Brand helaas maar ‘2 minutes of fame’, en door een ongelukkig geplaatste elleboog op zijn oog moet hij het veld alweer verlaten. De gewisselde spelers zijn gelukkig nog warm.

In de tweede helft begint de moeheid wat toe te slaan, en we maken een paar slordige foutjes. Een van onze verbeterpunten komt ook dit keer weer naar voren: de lijn wordt niet bereikt. Het werk van de voorwaartsen is over het algemeen goed, rucks, mauls en scrums worden goed neergezet. Alleen het uitspelen richting de lijn moet echt beter. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het spel van de ¾-ers. We weten dus waar we aan moeten gaan werken.

In de tweede helft weten de Harlequins twee try’s te drukken met 1 conversie, waardoor we de winst uiteindelijk niet kunnen vasthouden. Heel jammer, maar wat hebben we een prachtige pot gespeeld! Als we dit vergelijken met onze uitwedstrijd tegen hun, kunnen we goed zien dat het 2e ook flink is gegroeid dit seizoen. Nog 1 wedstrijd te gaan, zondag 14 april uit tegen het Nijmeegse Obelisk. Daarna kunnen we dus een halfjaar vol gaan trainen, zodat we volgend seizoen weer mooie potten kunnen spelen.

Na onze wedstrijd hebben de dames laten zien dat ze ijzersterk in de schoenen staan, en hebben de winst binnengehaald. Het 1e herenteam heeft tegen de Big Bulls ook laten zien dat zij de rechtmatige eigenaar gaan worden van het kampioenschap!! En met het heerlijke weer was het een schitterende rugbydag, heerlijk!!

Eindstand:        7 – 12

Try:                  Johan Duim

Conversie:        Mc.lovin