Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Op zondag 14 april eindigde voor de herenteams het seizoen. Zoals we in de (social) media hebben kunnen lezen is ons 1e herenteam glorieus kampioen geworden in de 3e klasse Noord-Oost. Dat is natuurlijk een fantastische prestatie die we als club hebben neergezet. Ook ons 2e herenteam heeft dit seizoen een mooi resultaat neergezet. Ik dacht: “laten we dat eens op een rij zetten”… dit kon nog wel eens een lijvig stuk worden ;).

Een kort verslag van onze wedstrijd tegen Obelisk staat onderaan.

Seizoen 2012 - 2013

Wat ik me vooral kan herinneren van het begin van dit seizoen, was onze eerste thuiswedstrijd. Dat was tegen de Pickwickplayers uit Deventer. Die wedstrijd hebben we glorieus gewonnen, en de winning-mood maakte een hoop vrolijkheid los bij het team. Dit zou een mooi jaar worden, en dat is het geworden!

Samen met onze trainer&coach Bart van Rooijen heb ik de doelstellingen voor het 2e er nog eens op nageslagen:
-       minimaal 11 spelers bij elke wedstrijd;

-       verbetering verdediging en tackletechniek.

-       verhogen van trainingsopkomst;

-       plezier hebben;

-       verlagen van blessureleed;

Gelijk maar even een goede binnenkomer: deze hebben we allemaal gehaald! Hieronder even wat toelichting per punt.

Opkomst en technieken

We hebben dit jaar enkele nieuwe spelers mogen verwelkomen in onze club (Ger Brand, Bas Klaassen, Johan Duim, Jasper Koopman en Niels Frelink), en zijn vrijwel alle nieuwe spelers van afgelopen seizoen blijven plakken (Harmen-Jan van Ark, Wessel Achterberg en Harmen de Groot). Zo’n aanwas van nieuw talent zien we natuurlijk graag elk jaar terug. Hierbij dan ook een oproep aan alle leden, neem eens wat vrienden mee die geïnteresseerd zijn in de sport!

De trainingen waren dit seizoen zwaar, effectief, tactisch maar vooral ontzettend gaaf! Ik wil dan ook even een ‘special thanks’ voor onze trainers Bart van Rooijen, Eddy Dekker, Arjan Scheve en Jos Ottens, want door die trainingen zijn we goed gegroeid (in omvang en techniek)! En omdat de heren van het 1e en 2e samen trainen, worden de nieuwelingen gelijk lekker hard getraind. Ze worden zeker niet in het diepe gegooid, want met zoveel talent om ons heen is er altijd ruimte voor toelichting of even korte ‘gescheiden training’.

Plezier

Plezier hebben is natuurlijk een van de pijlers van Rugbyclub Zwolle. We kunnen ook terugkijken op een erg leuk seizoen, met feestjes in ons eigen clubhuis, de ‘derde helft’ na wedstrijden en trainingen en natuurlijk de fantastische Royal Tour in Windsor.
V
erder goed om te noemen, dat de teams waar we tegen hebben gespeeld (Regio Oost) ontzettend leuk en sportief zijn ingesteld. Overal worden we even hartelijk ontvangen, en zijn de wedstrijden fair. Ik kan me dan ook geen enkel incident herinneren (kan ook aan mij liggen).

Blessures

Met ‘slechts’ 3 wat langdurige blessures (Stefan Beroeatwarin, Harmen de Groot en Jeroen van Dijk) is het aantal blessures is dit seizoen relatief beperkt gebleven. Al deze drie spelers dartelen inmiddels weer in de wei. Langdurig geblesseerde Peter van Leeuwen traint inmiddels weer mee, en hoopt volgend seizoen weer met onze voorwaartsen mee te kunnen spelen.

Dit seizoen is binnen RCZ de lijn uitgezet om nieuwe en geblesseerde spelers minder snel in het veld te zetten bij wedstrijden. Hiermee willen we voorkomen dat beginners onnodig geblesseerd raken, en dat herstelprocessen worden onderbroken. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, en binnen de hele club is het aantal geblesseerden fors afgenomen. Goed nieuws dus!

Volgend seizoen

We kunnen dus spreken van een seizoen vol progressie bij het 2e herenteam van Rugbyclub Zwolle. En daar willen we mee doorgaan! Daarom hebben we ook voor het komende seizoen nieuwe doelstellingen gemaakt:

-       uitbreiden selectie, minimaal 13 man bij elke wedstrijd;

-       verder verhogen trainingopkomst;

-       vasthouden verdediging en tackle techniek;

-       meer structuur aanbrengen, mensen op vaste plekken in het team;

-       vasthouden aan blessure- & nieuwe spelersbeleid;

-       specifiek gaan trainen op set situaties (scrum, line-out, 3/4-moves etc.)

Deze doelen spreken natuurlijk voor zich, en zijn vooral een verlengde van het ingezette beleid van dit seizoen.

Ik zie persoonlijk het promoveren van ons 1e herenteam ook als grote impuls voor ons 2e herenteam, en dat is tweeledig. Enerzijds is de ‘winning-modus’ een geweldige inspiratiebron voor de minder ervaren spelers. Het is iets waar we tegenop kunnen kijken! Anderzijds vergt het spelen in de 2e klasse een team dat topfit is, en dat zal zich vertalen in de trainingen. Aangezien de trainingengemengd zijn, plukken wij daar ook de vruchten van.

Bij deze wil ik ook onze captain Jeroen Pool bedanken voor zijn blijvend enthousiasme en ondersteuning!

Mannen, dit was een fantastisch seizoen! En ik heb het volste vertrouwen dat komend seizoen nog mooier wordt!

En dan ook nog het laatste wedstrijdverslag!

RCZ – Obelisk

Terwijl het 1e herenteam van RCZ warmloopt voor haar kampioenswedstrijd, wordt het 2e herenteam ontvangen bij de studentenrugby van Obelisk in Nijmegen. Het is voor velen voor het eerst dat we moeten spelen op een kutgrasveld. Zei ik nou kutgrasveld?? Ik bedoel natuurlijk kunstgrasveld.

Het is vandaag schitterend weer, en na 5 maanden vorst voelt het een tikkeltje warm. Door een ongelukkige blessure kunnen Jasper helaas niet verwelkomen. Voor de gelegenheid is Sebastiaan uit het Leidense teruggekomen, en speelt lekker vertrouwd met ons mee.

The game is on!

Vorige week lieten we een ijzersterke pot zien tegen de Oldenzaalse Harlequins, maar dat lukt ons vandaag helaas minder goed.

De tries die we hebben gemaakt waren allen wel uitstekende team-effords. De tweede try van Stefan bijvoorbeeld, kwam vanuit een sterk opgezette maul waarmee we zo’n 20 meter terreinwinst konden behalen. Na een strakke pass van Piet wist Stefan er met een zorgvuldig geplaatste chip-kick doorheen te komen en de try te drukken.

Andere mooie actie was het 1-2-tje tussen Steef en Sebastiaan, of in dit geval het 1-2-3—4-tje tussen hen. Na de pass direct meelopen en jezelf beschikbaar stellen aan de baldrager, dat werkte erg goed, en Sebastiaan wist er een mooie try mee te scoren. Twee van de drie conversies werden verzilverd door Bas, ook een mooie score.

Uiteindelijk was het een mooie, maar warme dag. Snel douchen, omkleden en met gas op die lolly naar Zwolle karren, om het 1e herenteam kampioen te zien worden. Dan lekker een feestje vieren, met bbq en lekkere drankjes!

‘Bad luck Ger’ brak tijdens het spel helaas een teen. Een forse 2e-rijer ging tijdens een ruck op zijn voet staan. Ger heeft de wedstrijd wel uitgespeeld, maar is na afloop in Zwolle richting huisarts geweest. We wensen Ger een voorspoedig herstel.

Eindstand:       71 - 19

Tries:               Stefan Beroeatwarin (2)         

Sebastiaan Schoemaker

Conversies:     Bas Klaassen2x