Te_Werve_Geerdink1

RC Zwolle verliest in de slotfase van RC te Werve

Zwolle – 27/3/2011
Na de laatste competitiewedstrijd winnend af te sluiten konden de rugbyers uit de Overijsselse hoofdstad zich opmaken voor de promotie playoffs tegen de rugbyers van te Werve. Te Werve is een club die al een tijdje meedraait in de 2e klasse en hoger dus voor de rugbyers van Zwolle stond er een zware pot rugby op het progamma. Voor Zwolle was dit een eerste krachtmeting om te kijken of we ons konden meten met een team uit de 2e klasse.
Zwolle begon de eerste minuten niet geconcentreerd en de backs van te Werve konden hier optimaal van profiteren. De 1e center van te Werve wist door de defensie van Zwolle te komen en kon de eerste try scoren van de wedstrijd. Zwolle werd hierdoor wel wakkergeschut en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Zwolle kwam op gang en begon goed druk te zetten op de defence van ter Werve. Na enkele goed opgezette aanvallen kon Zwolle hun eerste try drukken via captain Arjan Scheve. Te Werve ging opzoek naar een tweede try maar de defensie van Zwolle stond zijn mannetje. Door het goede verdedigen kon te Werve geen terreinwinst boeken en probeerde zij het via penalty’s de score op te hogen. Tervergeefs maar te Werve en Zwolle gingen allebei vol in de aanval. Te Werve was het die hun tweede try alsnog konden drukken. Zwolle was hierdoor niet uit het veld geslagen en vocht voor wat het waard was. Dit resulteerde in een mooie rolling maul die vanaf de 22 naar het trygebied werd geleid en daardoor de tweede try van Zwolle kon noteren. Zwolle kon de conversie niet verzilveren en daardoor ging Zwolle met een 10-14 de rust in.

In de rust vertelde de captain dat we feller de rucks in moesten duiken en de tackles laag en hard moesten inzetten. Zwolle ging vol vertrouwen de 2e helft in en speelde goed hun eigen gameplan uit. Rucks werden goed opgezet en de tackles kwamen hard en laag in. Zwolle zette druk op de defensie van te Werve dat steeds verder in hun eigen gebied werd terug gezet. Na een mooie kick van flyhalf Daan van Rooijen kon 2e center Ian Mol na een mooie chase de bal vangen en langs de verdediging van te Werve sprinten om zo de derde try te drukken en daardoor ook Zwolle op een 15-14 voorsprong te zetten. Zwolle controleerde het spel en ging op zoek naar nog meer punten. Te Werve werd na achteren gedrukt tot op hun eigen tryline maar kon de aanvallen van Zwolle weerstaan. Zwolle bleef de bovenliggende partij maar kon dit niet in punten omzetten.

Te Werve zette nogmaals aan en kon tegen alle verwachtingen in een try drukken de conversie werd ook geraakt en hierdoor kwam Zwolle op een 15-21 achterstand. Zwolle zette aan om een try te verzilveren maar hierdoor werd er verdedigend wat foutjes gemaakt die in de laatste minuten van de wedstrijd pas werden verzilverd door te Werve. Hierdoor werd de eindstand 15-31.

Een pijnlijk verlies omdat we toch zeker ons mannetje hebben gestaan. Ondanks het verlies is het nog niet over en uit voor Zwolle. Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd naar te Werve op het progamma. Laten we met z’n allen weer hard trainen en zondag wat de uitkomst ook moge zijn keihard knallen. Vandaag hebben we laten zien dat we het kunnen dus laten we dit meenemen op de training en aankomende zondag!!
Dus zorg dat je je opgeeft voor de busreis a.s. zondag supporter of speler want wie wil nu niet zien dat Zwolle zondag een mooi resultaat neerzet??

Bracknell RFC komt naar Zwolle om te spelen en ervaring uit te wisselen

Rugby Club Zwolle heeft de eer om 20 april Bracknell RFC te mogen ontvangen.
Zoals de goede rugby gebruiken dat voorschrijven gaat elke club regelmatig op tour voor teambinding en om rugbyervaring op te doen. Bracknell heeft dit jaar voor Nederland gekozen voor hun “fathers and sons” tour.

Op woensdag 20 april wordt er een friendly gespeelt tegen de heren van Rugby Club Zwolle. (Kick-off 18:30) De wedstrijd is naast een prestige strijd, zoals elke “interland”, een prachtige gelegenheid voor alle spelers van Zwolle om ervaring op te doen nu het seizoen er bijna op zit.

Bracknell en Zwolle hebben afgesproken er een goede en harde pot van te maken waarbij de regels aangaande het aantal wissels wordt genegeerd. Iedereen kan dus z’n minuutjes op het veld maken!

Na de wedstrijd is Bracknell uitgenodigd om een vorkje mee te prikken in het gezelligste clubhuis van Zwolle e.o.
Na het diner is er tijd om ervaringen en sterke verhalen uit te wisselen.

In de rest van de week zal er door Bracknell nog 1 of 2 keer getraind worden bij RC Zwolle. Op 22 april wacht Bracknell nog een krachtmeting met Deventer.

Schrijf maar vast in de agenda: 20 april 18:30: RC Zwolle vs Bracknell RFC
Alle support is welkom!

teamfotojpg

Hanzeladies kampioen 2e Klasse!!

Middelburg – 27/03/2011

De Zwolse rugbyvrouwen (De Hanzeladies) zijn weer een titel rijker. Na het glansrijk binnenhalen van de titel in de tweede klasse noord, zijn de vrouwen nu ook landelijk kampioen van de tweede klasse. In een strijd over twee wedstrijden rekende de Zwolse formatie af met Oemoemenoe (Middelburg/Dordrecht), de kampioen van de tweede klasse zuid.
teamfotojpg

Vorige week werd de eerste wedstrijd op Zwolse bodem met 17-7 gewonnen door De Hanzeladies. Met deze voorsprong in het achterhoofd vertrokken de Zwolse rugbyvrouwen zondag in de vroege ochtend naar Middelburg. Daar werden zij opgewacht door de dames van Oemoemenoe, die gebrand waren op revanche. Door enkele zieke speelsters betrad Zwolle het veld met veertien in plaats van vijftien dames. Desondanks werd door Yvonne van ‘t Oever van De Hanzeladies binnen tien minuten de eerste try gedrukt, na een fantastische break van Nikee Soesan. Helaas werd de conversie gemist. Na twintig minuten spelen maakte Oemoemenoe de eerste try (7-5), gevolgd door een tweede try (14-5). Hiermee werd de eerste helft afgesloten.
De Zwolse vrouwen begonnen met opgeheven hoofd aan de tweede helft. Er werd hard gestreden door de veertien speelsters. Ondanks dat de thuisploeg try nummer drie scoorde (21-5) hield Zwolle de moed erin. En het harde werken werd beloond. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon Youki Erdkamp de bal achter de palen drukken. En Ellen Vos schoot de conversie zonder moeite tussen de pallen door, waardoor de eindstand 21-12 werd.
De wedstrijd in Middelburg ging weliswaar verloren, maar het kampioenschap was binnen! Ondanks de zege van Oemoemenoe kwamen de Zwolse rugbyvrouwen feestend het veld af.
josjpgklein

RC Zwolle temt de Big Bulls!

Zwolle – 20/03/2011
Met een heerlijke zon schijnend op het mooiste Rugbyveld van Nederland trad de hoofdmacht van RC Zwolle aan tegen het altijd sterke Big Bulls uit Almelo. De uitwedstrijd werd in Almelo nipt verloren en was een ware thriller. Dat beloofde dus een lekkere pot rugby te worden in het zonovergoten Zwolle.

Meteen na de Kickoff bleken beide teams er voor de volle 100% voor te gaan, de rucks en tackles werden er lekker ingekletst. Ondanks dat het er soms wat slordig aan toe ging werd er toch met veel hartstocht en felheid gespeeld door beide teams. Zwolle begon sterk en was in het begin de bovenliggende partij. Dit resulteerde in vele scoringskansen maar de verdediging van de Bulls stond goed. Uiteindelijk wist RC Zwolle via prop Jos Ottens de eerste try te scoren. De conversie werd gemist maar door de score was Zwolle gretig voor meer scores. De Big Bulls dachten daar ook zo over en hierdoor werd er over en weer aanvallen opgezet die door beide verdedigingen goed werden afgestopt. De Big Bulls wisten toch een gaatje te vinden in de defensie van Zwolle en konden daardoor de score gelijk trekken. De conversie werd ook geraakt en hierdoor ging Zwolle met een 5-7 achterstand de rust in.
josjpgklein

De tweede helft werd er weer fel en hard gerugbyd door beide teams en soms iets te fel dat het er soms verhit aan toe ging. Maar iedereen hield zijn hoofd koel bij Zwolle en focuste zich op hun eigen gameplan. RC Zwolle voerde de druk op en kon daardoor oprukken naar de helft van de Big Bulls. Daar kreeg Zwolle goede kansen maar door het goede verdedigen van de Big Bulls en enkele slordigheidjes werden die niet verzilverd. Uiteindelijk wist Jules Crooijmans via goede druk toch een try te drukken. De conversie werd ook geraakt door Fullback Bart van Maurik en hierdoor kwam Zwolle op een 12-7 voorsprong. De Big Bulls gingen haastig op zoek naar de gelijkmaker maar Zwolle wist met goede tackles en harde rucks de Big Bulls op afstand te houden. Na een penaltykick van de Big Bulls werd het nog heel spannend want het verschil was nog maar 2 punten. Toch konden de Big Bulls niet door de blauw witte verdedigingsmuur komen van RC Zwolle. RC Zwolle kreeg ook nog kansen maar konden die niet omzetten in een score hierdoor bleef het op 12-10 en dit was ook de einduitslag.

Een zwaarbevochten overwinning op een mooie zondagmiddag waar ook het tweede van RC Zwolle, het tweede team van de Big Bulls wist te temmen en de dames van RC Zwolle ook een mooie overwinning boekte op Oemoemenoe voor kampioenschap in de 2e klasse. Ons wacht nu de play-offs voor promotie naar de 2e klasse dus iedereen weer massaal trainen om in de play-offs een goed resultaat neer te zetten.
Hier hebben we iedereen met een RC Zwolle hart voor nodig dus komt allen en niet met mate!!!

PosterCLINIC

Rugby Open Jeugddag

Zondag 20 maart is het weer zover:

De tweede Rugby Open Jeugd Dag. Om 10:30 is het clubhuis open en om 11:00 uur begint de jeugd clinic. De poster is verspreid over vele scholen in Zwolle e.o. We hopen wederom op een goede opkomst, maar ook met een wat kleinere opkomst gaan we even de wei in!

Zwolle – 6/3/2011

Na een goede generale vorig weekend tegen RC Groningen 2(31-10 winst) was er vandaag de wedstrijd van het seizoen tegen de koploper Pickwick Players uit Deventer. Als Zwolle zou winnen dan waren er nog volop kansen op het kampioenschap. Wint Deventer dan wordt Deventer kampioen worden van de 3e klasse noord. De inzet was voor beide teams dus hoog. Op sportpark De Marslanden was het erg druk zo rond de 200 toeschouwers van zowel Pickwick als Zwolle waren aanwezig om hun team aan te moedigen.

Met een heerlijke zon en een lekker rugbyveld trad Zwolle aan om de strijd aan te gaan met Deventer. In de warming up was de gezonde spanning te voelen en iedereen van Zwolle wist wat er moest gebeuren. Zwolle was gebrand op een heerlijke pot rugby en natuurlijk een overwinning. Captain Arjan Scheve gaf ons mee om ons aan het gameplan te houden en de tackles laag en hard te maken.

De eerste helft ging over en weer in aanvallen van beide partijen, de ploegen waren aan elkaar gewaagd en de defensie van Zwolle stond als een huis. De score werd geopend door flanker Jeroen van Rooij die na een charge down de bal wist op te pakken en na een mooie run zijn try kon drukken. De conversie werd helaas gemist en Deventer ging haastig op zoek naar de gelijkmaker. Deventer nam de overhand en Zwolle had moeite met de scrums en de rucks. Ondanks dat knalde beide teams er lustig op los in de rucks maar wist Deventer net dat ietsie meer te brengen. Dit leidde tot de gelijkmaker, de fullback van Deventer wist de try tussen de palen te drukken en de daaropvolgende conversie werd door Deventer verzilverd. Daarna ging het spel weer over en weer waarin de defensies van beide teams goed stonden en we de rust ingingen met een 5-7 achterstand.

De tweede helft herpakte Zwolle zich en begon de aanval in te zetten om op voorsprong te komen. Zwolle maakte daardoor wat kleine foutjes en Deventer voerde daar de druk op. Het was ook Deventer die de eerste try van de tweede helft maakte, nu ook na een charge down. Deventer voerde de druk op en creëerde kansen die door de goede defensie van Zwolle werd tegengehouden. Zwolle vocht voor wat het waard was en tackelde er lustig op los. Deventer wist toch een try te drukken na een overlap situatie en zette de stand op 5-17.

Zwolle gaf zich niet gewonnen en begon een slotoffensief dat resulteerde in een interceptie van 2e center Ian Mol die daardoor de stand op 10-17 kon zetten.

Zwolle-pickwick1Foto: Daniëlle van Eerden

Zowel Deventer als Zwolle probeerde nog te scoren maar  beide ploegen kwam er niet doorheen. Dit resulteerde in een 10-17 verlies voor Zwolle dat daardoor Deventer niet meer kan inhalen.

Felicitaties zijn op zijn plaats voor Deventer met het behaalde kampioenschap. Voor ons is de competitie nog niet afgelopen over twee weken spelen we ons laatste competitiewedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo. Daarna kunnen wij via nacompetitie proberen om alsnog promotie af te dwingen.

Dus laten we met z’n allen de laatste loodjes afleggen en er voor de volle 100% voor gaan! We hebben vandaag gestreden en gevochten voor elke meter laten we dit in de komende wedstrijden ook doen dan gloort er aan de horizon zeker weten wat moois. Zie jullie op de training!