RUGBYCLUB ZWOLLE

Benjamins

  • – Trainingen: di en do van 18.30u-19.30u
    – Op zaterdagen worden regionaal toernooitjes georganiseerd
    waar de kinderen wedstrijdjes kunnen spelen

Wanneer kun je beginnen met rugbyen?

Je kunt beginnen met rugby spelen als je 5 jaar bent. Vanzelfsprekend zijn de regels in vergelijking met de senioren dan flink aangepast; er worden bijvoorbeeld nog geen wedstrijden gespeeld en vooral veiligheid, spel en plezier staan voorop. Je zou het kunnen zien als buiten lekker stoeien en ravotten om de bal, waarbij het kind o.a. leert om weer op te staan na een val.
Kenmerkend aan rugbyende kinderen en jeugd (dus geen senioren), is dat meisjes en jongens samen in één team spelen. Gemengd dus. Vanaf de senioren teams zijn er voltallige damesteams en herenteams aanwezig en zijn de fysieke verschillende bovendien te groot om nog gemengd te spelen.

Benjamins: rugby spelende kinderen van 8 tot 10 jaar

Voor deze jongere kinderen zijn er geen wedstrijden georganiseerd namens Rugby Nederland, maar wel zogenaamde ‘TBM-toernooien’ en ‘TBM-dagen’. Deze worden geheel op eigen initiatief georganiseerd door de rugbyclubs onderling. Zo heeft rugbyclub Zwolle ook TBM-dagen en -toernooien, waarbij we omliggende jeugdteams uitnodigen om tegen elkaar te spelen.

Vragen?

Vragen over de Benjamins van rugbyclub Zwolle, TBM-dagen of iets anders? Neem per mail contact op met Reinier de Vries via jeugdGTBM@rugbyzwolle.nl .

Rugbyclub Zwolle heeft een volledig benjamin team die elke week gezamenlijk trainen. Ze spelen samen op regio toernooitjes en leren zo het spelletje.

Rugby spelregels

Ben je nieuwsgierig naar de gedetailleerde spelregels van rugby? Rugby Nederland heeft op haar website veel informatie staan. Handig als speler, rugby ouder, beginnend coach, beginnend trainer of zelfs als beginnend rugby referee (scheidsrechter). Bekijk de website van Rugby Nederland: Rugby info

Rugby spelregels: Categorie benjamins

Bekijk hier de specifieke regels die gelden voor de jeugdcategorie Benjamins:

Lidmaatschap & Contributie

€ 120,- bij geboortejaar 2012 & 2013
Meer info over lidmaatschap – klik hier

Trainer

Martijn Kneepkens

Assistent-Trainer

Angelica Scheffer