RUGBYCLUB ZWOLLE

Guppen

Wanneer kun je beginnen met rugbyen?

Je kunt beginnen met rugby spelen als je 3 jaar bent. Vanzelfsprekend zijn de regels in vergelijking met de oudere jeugd dan flink aangepast; er worden bijvoorbeeld nog geen wedstrijden gespeeld en vooral veiligheid, spel en plezier staan voorop. Je zou het kunnen zien als buiten lekker stoeien en ravotten om de bal, waarbij het kind o.a. leert om weer op te staan na een val. Kenmerkend bij de Guppen is dat ze zogeheten ‘TAG rugby’ spelen; een milde spelvorm van rugby waarbij er niet getackeld wordt, maar middels klittenband lintjes (tags) aan de heupen een speler ‘af’ is. Hierdoor worden harde contactsituaties vermeden. Wat wel behouden wordt, is het spel van ontwijken, accelereren, de ruimte benutten, balbezit, voorwaarts gaan, support geven, continuïteit behouden en pressie geven bij de tegenstander.

Guppen: rugby spelende kinderen tot 6 jaar

Voor de jongste groep kinderen worden er periodiek op de zaterdagochtend instuiftrainingen georganiseerd. Alle kinderen onder de 6 jaar en hun ouders zijn dan welkom op de club om kennis te maken en spelletjes te doen waarbij plezier en bewegen centraal staat!

Rugby spelregels

Ben je nieuwsgierig naar de gedetailleerde spelregels van rugby? Rugby Nederland heeft op haar website veel informatie staan. Handig als speler, rugby ouder, beginnend coach, beginnend trainer of zelfs als beginnend rugby referee (scheidsrechter). Bekijk de website van Rugby Nederland: Rugby info .

Vragen?

Vragen over de Guppen van rugbyclub Zwolle, planning of iets anders? Neem per mail contact op met Reinier de Vries via jeugd@rugbyzwolle.nl .

Activiteiten

    • Guppen uit 2016 kunnen op dinsdag met de turven mee trainen van 18.30u-19.30u
    • Op zaterdagen worden instuiftrainingen georganiseerd

Lidmaatschap & Contributie

€ 25,- bij geboortejaar 2016 & later
Meer info over lidmaatschap – klik hier