RUGBYCLUB ZWOLLE

Turven

  • Trainingen: elke dinsdag van 18.30u-19.30u
    Turven uit 2015 kunnen op donderdag met de benjamins meetrainen van 18.30u-19.30u

    Op zaterdagen worden regionaal toernooitjes georganiseerd
    waar de kinderen wedstrijdjes kunnen spelen

Wanneer kun je beginnen met rugbyen?

Je kunt beginnen met rugby spelen als je 5 jaar bent. Vanzelfsprekend zijn de regels in vergelijking met de senioren dan flink aangepast; er worden bijvoorbeeld nog geen wedstrijden gespeeld en vooral veiligheid, spel en plezier staan voorop. Je zou het kunnen zien als buiten lekker stoeien en ravotten om de bal, waarbij het kind o.a. leert om weer op te staan na een val. Kenmerkend bij de Turven is dat ze zogeheten ‘TAG rugby’ spelen; een milde spelvorm van rugby waarbij er niet getackeld wordt, maar middels klittenband lintjes (tags) aan de heupen een speler ‘af’ is. Hierdoor worden harde contactsituaties vermeden. Wat wel behouden wordt, is het spel van ontwijken, accelereren, de ruimte benutten, balbezit, voorwaarts gaan, support geven, continuïteit behouden en pressie geven bij de tegenstander.

Turven: rugby spelende kinderen tot 8 jaar

Voor deze jongere kinderen zijn er geen wedstrijden georganiseerd namens Rugby Nederland, maar wel zogenaamde ‘TBM-toernooien’ en ‘TBM-dagen’. Deze worden geheel op eigen initiatief georganiseerd door de rugbyclubs onderling. Zo heeft rugbyclub Zwolle ook TBM-dagen en -toernooien, waarbij we omliggende jeugdteams uitnodigen om tegen elkaar te spelen.
Kenmerkend aan rugbyende kinderen en jeugd (dus geen senioren), is dat meisjes en jongens samen in één team spelen. Gemengd dus. Vanaf de senioren teams zijn er voltallige damesteams en herenteams aanwezig en zijn de fysieke verschillende bovendien te groot om nog gemengd te spelen.

Vragen?

Vragen over de Turven van rugbyclub Zwolle, TBM-dagen of iets anders? Neem per mail contact op met Reinier de Vries via jeugd@rugbyzwolle.nl .

Rugbyclub Zwolle heeft een volledig turven team die elke week gezamenlijk trainen. Ze spelen samen op regio toernooitjes en leren zo het spelletje.

Rugby spelregels

Ben je nieuwsgierig naar de gedetailleerde spelregels van rugby? Rugby Nederland heeft op haar website veel informatie staan. Handig als speler, rugby ouder, beginnend coach, beginnend trainer of zelfs als beginnend rugby referee (scheidsrechter). Bekijk de website van Rugby Nederland: Rugby info

Rugby spelregels: Categorie turven

Bekijk hier de specifieke regels die gelden voor de jeugdcategorie turven:

Lidmaatschap & Contributie

€ 115,- bij geboortejaar 2014 & 2015
Meer info over lidmaatschap – klik hier

Trainer

Armin Mulder

Trainer

Regine Ellenbroek

Regine Ellenbroek rugby zwolle

Trainer

Vera van der Zwan