RUGBYCLUB ZWOLLE

Bondsdagen & TBM-dagen (jeugd)

De Bondsdagen en TBM-dagen zijn jaarlijkse rugbytoernooien georganiseerd door de Rugby Nederland, om de allerkleinste rugbyspelers onder ons speelminuten te geven. De categorieën betreffen Guppen (< 7 jaar), Turven (< 9 jaar), Benjamin’s (< 11 jaar) en Mini’s (< 13 jaar).

Waarom Bondsdagen en TBM-dagen?

De allerkleinsten onder ons spelen geen landelijke competitie, maar regionaal georganiseerde toernooien. Rugbyteams uit verschillende regio’s doen hieraan mee. Deze Bondsdagen en TBM-dagen voor de GTBM’ers zijn in het leven geroepen omdat de spelvormen van Guppen, Turven, Benjamin’s en Mini’s zodanig aangepast zijn dat heftig fysiek contact niet plaatsvindt. Dit is bewust landelijk zo bepaald wegens veiligheidsredenen en omdat kinderen natuurlijk nog in de groei zijn. Om deze jongste rugbyspelers en rugbyspeelsters toch een competitie-element te geven, andere essentiële elementen van rugby wél te kunnen leren en zich dus kunnen ontwikkelen tot volwaardig senioren lid, worden er toernooien georganiseerd. Rugby Nederland voorziet hierin de zogeheten Bondsdagen en daarnaast zijn rugbyclubs vrij om TBM-dagen op eigen initiatief te organiseren.

De aangepaste spelregels voor de Jeugd vind je HIER.

Bondsdagen en TBM-dagen bij Rugbyclub Zwolle

De Bondsdagen en TBM-dagen worden gehouden bij een rugbyclub in de regio, aangewezen door Rugby Nederland (Bondsdag) of onderling afgesproken met rugbyclubs (TBM-dagen). De dag bestaat voor een deel bestaat uit training en een deel uit het spelen van wedstrijdjes met en tegen spelers uit de eigen leeftijdscategorie. Bij wedstrijden in de categorieën GTBM spelen de teams met kleinere aantallen en op kleinere velden. Bij Rugbyclub Zwolle doen we dat samen met spelers van de eigen club die door Rugby Nederland zijn opgeleid tot (jeugd)trainers. Tijdens deze dagen kunnen de oudere spelers veel kennis, spelinzicht en ervaring overdragen op de jeugd. Ook wordt er optimaal gewerkt aan de normen en waarden en rugbycultuur.

Vragen?

Vragen, opmerkingen of suggesties over de Bondsdagen of TBM-dagen? Vraag het ons bestuurslid jeugd Reinier de Vries via jeugdGTBM@rugbyzwolle.nl . Data van de jeugdtoernooien voor het nieuwe seizoen worden door Rugby Nederland na het einde van het afgelopen seizoen gemaakt en gedeeld met de rugbyclubs.