RUGBYCLUB ZWOLLE

Mini’s

Wanneer kun je beginnen met rugbyen?

Je kunt beginnen met rugby spelen als je 5 jaar bent. Vanzelfsprekend zijn de regels in vergelijking met de senioren dan flink aangepast; er worden bijvoorbeeld nog geen wedstrijden gespeeld en vooral veiligheid, spel en plezier staan voorop. Je zou het kunnen zien als buiten lekker stoeien en ravotten om de bal, waarbij het kind o.a. leert om weer op te staan na een val. Ook leren de kinderen het spel van ontwijken, accelereren, de ruimte benutten, balbezit, voorwaarts gaan, support geven, continuïteit behouden en pressie geven bij de tegenstander.
Kenmerkend aan rugbyende kinderen en jeugd (dus geen senioren), is dat meisjes en jongens samen in één team spelen. Gemengd dus. Vanaf de senioren teams zijn er voltallige damesteams en herenteams aanwezig en zijn de fysieke verschillende bovendien te groot om nog gemengd te spelen.

Mini’s: rugby spelende kinderen van 10 tot 12 jaar

Voor deze jongere kinderen zijn er geen wedstrijden georganiseerd namens de Rugby Nederland, maar wel zogenaamde ‘TBM-toernooien’ en ‘TBM-dagen’. Deze worden geheel op eigen initiatief georganiseerd door de rugbyclubs onderling. Zo heeft rugbyclub Zwolle ook TBM-dagen en -toernooien, waarbij we omliggende jeugdteams uitnodigen om tegen elkaar te spelen.

Rugbyclub Zwolle heeft een volledig mini team die elke week gezamenlijk trainen. Ze spelen samen op regio toernooitjes en leren zo het spelletje.

Rugby spelregels Mini’s

Ben je nieuwsgierig naar de gedetailleerde spelregels van rugby? Daarvoor hebben we een uitgebreid downloadbaar document van 22 pagina’s, samengesteld door de Rugby Nederland. Handig als speler, rugby ouder, beginnend coach, beginnend trainer of zelfs als beginnend rugby referee (scheidsrechter). De rugby spelregels worden middels duidelijke tabellen en illustraties uitgelegd. Download hier het document: Rugby spelregels

Vragen?

Vragen over de Mini’s van rugbyclub Zwolle, TBM-dagen of iets anders? Neem per mail contact op met Reinier de Vries via jeugd@rugbyzwolle.nl .

Training en Competitie

    • Trainingen: di van 18.30u-19.30u en do van 18.30u-20.00u
    • Op zaterdagen worden regionaal toernooitjes georganiseerd
      waar de kinderen wedstrijdjes kunnen spelen

Lidmaatschap & Contributie

€ 125,- bij geboortejaar 2009 & 2010
Meer info over lidmaatschap – klik hier

Trainer & Coach

Sander Kok

(assistent) Trainer

Wesley Saaltink

(assistent) Trainer

Sebastiaan Aerts