RUGBYCLUB ZWOLLE

Clinics

Pedagogisch gezien kun je niet vroeg genoeg met rugby beginnen. Je leert vallen en weer opstaan, incasseren, accepteren, elkaar helpen en samenwerken. Het mooiste is nog wel dat je deze elementen zowel letterlijk als figuurlijk kunt nemen. Bovendien leer je goed te luisteren naar en respect te ontwikkelen voor je captain (aanvoerder) en de referee (scheidsrechter).

Inhoud van de rugby clinics/rugby trainingen

Tijdens de rugby clinic wordt gestart met rugby basics zoals een rugbybal op de juiste manier overgooien – want die is niet rond, maar ovaal en je mag alleen maar naar achteren gooien – en typische technieken voor het rennen met zo’n bal en het ontwijken van tegenstanders (aanvallen). Daarna gaan de kinderen in een spelsituatie aan de gang. Afhankelijk van de leeftijdscategorie wordt er TAG-rugby gespeeld of rugby met echt tackelen. Natuurlijk worden alle wedstrijdsituaties eerst met toezicht van trainers vooraf geoefend. Bij grotere kinderen wordt de rugby tackle bijvoorbeeld geoefend door eerst op de knieën te zitten en rustig in te lopen, of met echte zogeheten tackle bags die de tegenstander voorstellen (zie foto bovenaan pagina).

Referenties

Voor grote scholengemeenschappen zoals het Thomas a Kempis college, Carolus Clusius en de Thorbecke scholengemeenschap organiseren wij al jaarlijks rugby clinics en rugby trainingen. Ook geven we invulling aan sportdagen voor lagere scholen en trainingen voor studenten van het Deltion College.

Interesse in onze rugby clinics?

De rugby clinics/rugby trainingen geven we naar wens op locatie (bijv. sportveld van een school of in een park) of op ons eigen rugbyveld op Sportpark Marslanden in Zwolle. Daar zijn parkeerplaatsen en fietsenrekken aanwezig en we hebben twee grote kleedkamers met douches. Vanzelfsprekend hebben we op onze eigen locatie al het benodigde trainingsmateriaal bij de hand, maar wat rugbymateriaal meenemen naar een andere locatie is geen enkel probleem.

Ook scholieren en studenten kennis laten maken met rugby? Neem dan contact op met ons via info@rugbyzwolle.nl .

  • img 20160628 202924
  • Foto door Wouter Idema
  • Foto door Wouter Idema
  • Foto door Wouter Idema
  • 2.3.2013 014
  • 2.3.2013 047
  • 2.3.2013 079
  • 2.3.2013 050
  • jeugdrugby