RUGBYCLUB ZWOLLE

Heren 3

Social Rugby sinds 2021

Rugby Nederland heeft als strategisch doel om een leven lang sporten te promoten. Door middel van verschillende vormen die worden aangeboden kan men hier invulling aan geven, zodat iedereen die wil rugbyen mee kan doen en minstens zo belangrijk mee kan blijven doen.

Social Rugby bij RC Zwolle

Heren 3 zal komend jaar een social rugby team zijn. Dit houdt in dat er 1x per maand op zaterdag wordt gespeeld. Als je trainingslid bent dan mag je deelnemen aan het social rugby, echter niet aan de reguliere competitie. Volledig en recreant leden mogen ook deelnemen aan het social rugby. (Zie voor meer info over social rugby: https://www.rugby.nl/rugby/spelvormen/social-rugby/)

Benieuwd naar de planning van heren 3 van rugbyclub Zwolle? Check hier de competitie pagina van www.rugby.nl :

Wie kan er mee doen?
De focus ligt op senioren die niet iedere week of niet meer op het niveau van de reguliere competitie willen of kunnen spelen, en hierdoor dus niet passen in een regulier competitieteam.

Welke lidmaatschapsvorm heb ik nodig?
Je bent lid van je eigen club en mag spelen in het socialrugbyteam van je eigen club of clusterteam. Het is ook mogelijk om bij andere teams mee te spelen en spelers te vragen van andere clubs om je eigen socialrugbyteam een keer aan te vullen. Dit mag zowel een senior lidmaatschap (SE), recreanten lidmaatschap (RE), als een traininglidmaatschap zijn. Daarmee ben je verzekerd bij Rugby Nederland. Met een traininglidmaatschap kun je niet meespelen in de reguliere competities.

Wanneer zijn de wedstrijden?
Wedstrijden zullen worden ingedeeld op zaterdagen. Komt het niet uit? Dan is men vrij om in overleg met elkaar een andere gewenste dag in te plannen. Graag wel goede onderlinge communicatie zodat de wedstrijden doorgang kunnen vinden.

Training en Competitie

    • Social klasse
    • wedstrijden: zaterdags, vanaf +/- 15.00u
    • trainingen: di en do van 20.00u-21.30u

Doelen

  • plezier
  • nieuwe spelers: basisregels, basistechniek en rugby fitheid
  • (oud) spelers de gelegenheid geven te genieten van het spel

Trainer/coach

Trainer/Coach Eddy Dekker
Assistent-trainer/coach Martijn Kneepkens

Eddy Dekker rugby zwolle

Captain

Rik Groenewoud

Heren rugby in de media

Promotievideo van het Nederlands heren rugbyteam.

Voor de liefhebber: de gehele finale om het landskampioenschap in 2018.