RUGBYCLUB ZWOLLE

New Nexus Groningen 10’s

New Nexus Groningen 10’s is het grootste rugbytoernooi van Noord-Nederland en wordt elk jaar georganiseerd door rugbyclub Groningen. Het is een rugbytoernooi voor senioren, zowel dames als heren en wordt in een spelvorm van 10 tegen 10 gespeeld. i.p.v. het regulier competitieaantal van 15 tegen 15.

10 tegen 10

Het toernooi wordt jaarlijks in mei of begin juni gehouden, waarbij het dit jaar op 1 juni 2019 plaatsvindt. De regels van deze ’10-a-side’ rugby spelvorm zijn iets anders dan het reguliere 15-a-side, waarbij met name verschillen zijn in het aantal spelers in een scrum en line-out. Voor een gedetailleerd overzicht verwijzen we je graag door naar de website http://groningen10s.nl/.

Rugbyclub Zwolle op de New Nexus Groningen 10’s

Dit toernooi is naast het Ameland Beach Rugby Festival wederom vaste prik. Elk jaar schrijven we ons (bij genoeg aanmeldingen) in met 1 damesteam en 1 herenteam, eventueel met aanvulling van andere rugby teams. Het toernooi bedekt de hele zaterdag, van ‘s ochtends tot einde middag en sluit af met een feestelijke prijsuitreiking en party en barbecue nadien. Ook is er vaak een ludiek thema aan het toernooi gehangen, waarmee spelers na het toernooi zich helemaal kunnen uitdossen met kleding en accessoires. Tevens zorgt rugbyclub Groningen vaak wel voor slaapplekken en ontbijt de volgende ochtend. – Kortom, een gaaf toernooi dat altijd goed geregeld is!

Opgave, inschrijving teams en communicatie voor dit toernooi wordt door de wedstrijdsecretarissen geregeld. Bij te weinig spelers voor een eigen team, is er altijd de flexibiliteit (en gezelligheid!) om aan te sluiten bij een ander team.

0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds