Rugbyers Zwolle strijden weer om de IJssel Plate

De komende twee zondagen vinden de reguliere competitiewedstrijden tussen The Pickwick Players (Deventer) en de Rugbyclub Zwolle plaats in resp. Deventer en Zwolle. Beide clubs spelen in de tweede klasse en staan in de middenmoot (Zwolle strijdt nog om de 3e plek), maar wel het hoogst van alle clubs uit de regio oost van de Ned. Rugby Bond. Beide wedstrijden zijn bepalend voor het officieuze kampioenschap van oost Nederland. De inzet van de duels is de prestigieuze zilveren IJssel Plate die thans in het bezit is van The Pickwick Players. Acht jaar geleden speelden beide clubs voor het laatst om deze wisseltrofee en nu is het weer zover dat beide clubs voor oostelijke begrippen zeer hoog geklasseerd staan en de trofee inzet is van de onderlinge strijd der Hanzesteden.Gaan de tackle-machines en al die andere, momenteel fantastisch draaiende Zwollenaren de rugbyclub uit Deventer verslaan? Worden we het best spelende rugbyteam van Noord (Zwolle) tot Zuid (Nijmegen) en van Oost (Enschede) tot West (Apeldoorn)? Is de hegemonie voor de groen-zwarten uit Deventer of voor de blauw-witten uit Zwolle. De koekstedelingen tegen de blauwvingers. Als altijd een geweldige en sportieve strijd. Kom onze jongens aanmoedigen komende zondag in Deventer. De eer staat op het spel, maar ook de wisseltrofee de zilveren IJssel Plate.

Een week later komt Pickwick naar Zwolle in tevens de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017/2018 en het team dat in de twee wedstrijden de meeste punten pakt is winnaar, bij een gelijke stand is doelsaldo bepalend.Komt dat zien! uit en Thuis!

Zondag 6 mei Kick-off 14:30 te Deventer (Sportpark Keizerlanden) Zondag 13 mei Kick-off 14:30 te Zwolle (Sportpark Marslanden)

Nieuwe coach!

De speciale das

Wisseling van de das