Nieuwe coach!

Het gaat goed met de dames in Zwolle! Recent zijn al 5 meiden geselecteerd voor Nederland onder 18 en een deel hiervan voegt zich dit seizoen ook bij de senioren om daar in de 1e klasse te gaan laten zien wat ze kunnen!

We zijn verheugd te kunnen melden dat met ingang van dit seizoen Dan Furnes de nieuwe trainer en coach voor ons damesteam is! Afgelopen week heeft het team kennis gemaakt en binnenkort start Dan om de dames verder mee te nemen in de 1e klasse!

Met de groei van de dames en de komst van Dan wordt er een mooie basis gelegd voor het damesrugby in de regio!

Maar wie is Dan?

Dan voegt zich bij het coachingsteam van RC Zwolle met een heleboel internationale rugby speel- en coachingervaring uit Engeland, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Hij heeft in diverse leeftijden schoolteams gecoacht en hiermee nationale titels gewonnen, evenals volwassen herenteams in Engeland.

Dan is een RFU-coach van niveau 2 en werd uitgenodigd om zijn niveau 3-certificaat in Zuid-Korea te starten en hij kijkt ernaar uit om dit binnenkort te voltooien. Met een werkachtergrond in de onderwijssector vindt Dan het leuk om een ​​leuke, leeromgeving te creëren waarin spelers zich zowel als individu als als team kunnen ontwikkelen. Met een geloof in een sterke spelhervatting, agressieve verdediging en heads-up aanvallend rugby, is zijn rugbyfilosofie eenvoudig; veel plezier en leer, de rest komt vanzelf.

Dan is verheugd om samen te werken met het Zwolle team en hun clusterpartners uit Havelte en Dwingeloo en kijkt ernaar uit om voort te bouwen op het eerdere succes dat ze onlangs hebben behaald.

Nogmaals van harte welkom en veel plezier!

#TheZwolleWay