VEILIG SPORTKLIMAAT

Vertrouwenscommissie

Binnen Rugbyclub Zwolle willen we een veilig sportklimaat. Iedereen mag zich veilig voelen binnen de club; leden, ouders van leden, vrijwilligers en trainers.

Daarom heeft het bestuur een commissie van vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld:

Rick Groenewoud, Anne Marie Smits, Roland Spronk, Bionda Visscher en Karin Visser. (ALV juli 2019)

Contact opnemen?

  • Je mag ons altijd persoonlijk aanspreken.
  • Je kunt een email sturen naar vcp@rugbyzwolle.nl en wij nemen contact met jou op.

Heb je een voorkeur met wie je het gesprek wilt voeren? Geef dat gerust aan!

Rik Groenewoud

Rik Groenewoud (23-05-1988). Ik ben in 2015 bij de club gekomen. Binnen de kortste keren enthousiast geworden voor zowel de sport als de sfeer en cultuur op de club. Ik speel in Heren 2 op recreatief niveau. Als VCP’er vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt binnen onze club. Zo heb ik het zelf wel altijd ervaren, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is en dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat deze goede rugby sfeer en cultuur blijft bestaan.

In het dagelijks leven werk ik als service manager bij Floorganise in Zwolle. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen (2 dochters en 1 zoontje).

Roland Spronk

Roland Spronk (11-07-1982).
Ik speel rugby sinds 2001 en ben in 2007 bij RC Zwolle komen spelen. De leukste club van Nederland. Toen vrij fanatiek en nu vind ik het heerlijk om als recreant een paar wedstrijdjes mee te pakken bij Heren 2.

Rugby is een geweldige dynamische sport, waarin je een stukje rauwe energie kwijt kunt, op een veilige manier. Ik ben VCP omdat ik belangrijk vind dat dit gewaarborgd is, door vooral een aanspreek-cultuur binnen de club en veilige aanspreekpersonen (VCP-ers).

Ik verdeel mijn tijd tussen architect zijn en pastoraal werk. Ik ben getrouwd met Johanneke en samen hebben we drie kindjes.

Karin Visser

Karin Visser (18-04-1979)

Sinds 2004 ben ik lid van Rugbyclub Zwolle. Het damesteam ging dat seizoen voor het eerst zelfstandig de competitie is. De jaren daarna is onze club enorm gegroeid; Naast spelende heren en dames hebben we nu ook veel jeugdleden.  Ik heb de sfeer binnen onze club als prettig ervaren en wil graag dat dat voor iedereen zo is. Hieraan bijdragen in de rol van vertrouwenscontactpersoon, vind ik erg belangrijk.

Ik heb een relatie met Berrie en samen hebben wij 3 dochters.

Anne-Marie Smits

Mijn naam is Anne-Marie Smits, ben de moeder van ‘Mini’ Okke Hazenberg.

Naast mijn fulltime werkzaamheden als zzp’er voor de MBO opleidingen die opleiden voor Defensie, ben ik manager voor het hockeyteam van

dochter Jipke,

Zelf doe ik aan fitness, Jumping Fitness, loop ik hard en wandel ik veel met onze hond. Als er tijd over is, ben ik aan het tuinieren en graag creatief bezig.

Bionda Visscher

Mijn naam is Bionda Visscher (28-11-1972) moeder van twee kinderen en ik werk als binnendienst medewerker bij fortop energie and automation.
Ik ben zijdelings via mijn partner, David, betrokken bij de rugby en draag waar mogelijk mijn steentje bij. Rugbyclub Zwolle vind ik een leuke club waar iedereen welkom is en ik me ook welkom voel. Het kunnen sporten binnen een veilig sportklimaat is iets wat ik iedereen wens en graag aan meehelp.
In mijn vrije tijd hebben wij een volkstuin waar we zoveel groente verbouwen om onszelf een volledig jaar van te voorzien.