Een bijzondere, halve wedstrijd…

Zwolle – 16/12/2012

Om één uur vanmiddag gaf de referee het startsein voor de wedstrijd.  De Hanzeladies begonnen met de kick-off met als tegenstander de dames van Castricum.

In het verleden hebben de Hanzeladies al eens gewonnen van Castricum, maar ook wel eens verloren, dus de eerste minuten van de wedstrijd zijn dan altijd spannend.

Maar, aan het begin van de wedstrijd, hadden de Hanzeladies het spel goed in de vingers. Er werd er goed samengewerkt en daardoor was en bleef de bal veel in eigen bezit. Doordat er  snel gereageerd werd als de tegenstander de bal kon spelen, werd de bal, waar verloren, snel teruggewonnen. Onder andere Gerona heeft vandaag laten zien dat snel reageren en oplopen  loont: het veroorzaakte rommelballen bij de tegenstander.

En diezelfde druk van het snel oplopen veroorzaakte ook gaten in de verdediging van de tegenstander. Al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd lukte het  Anja en Wietske om de tegenstanders om de tuin te leiden en Anja kon, na een spannende sprint, een try drukken bij de hoekvlag.  Kort daarna brak Petra door de verdediging heen.  Jette was er op tijd bij om de bal van de sprintende Wietske over te nemen en de 2e try van de wedstrijd te drukken. Deze keer lukte het Ellen om de conversie punten te pakken.

Na deze 2 tries kregen de Hanzeladies het moeilijker. Support was soms te laat, waardoor de bal door de tegenstander kon worden overgenomen.  Door verschillende penalty’s tegen kwamen de dames uiteindelijk op de eigen trylijn te staan… vanuit deze positie kon Castricum aanval na aanval doen en er volgden superspannende wedstrijdmomenten… Onder andere Chantal wist met een goed uitgevoerde tackel een try te voorkomen. Hoewel de dames van Castricum alles uit de kast haalden, zelfs op het meest modderige stuk van het veld, lukte het hen niet om vanuit deze positie door de verdediging heen te breken.

Daarna stonden de Hanzeladies weer even sterk als aan het begin van de wedstrijd. zo zorgden Ilze en Kim voor rust in het spel door de bal goed veilig te stellen voor het team. Gerona liet met een split op het veld zien hoe lenig ze is (heb ik helaas niet zelf gezien ;). En dan Jette… Jette die vandaag jarig was en tegelijk super in vorm.  Ze had aan het begin van de wedstrijd de eerste try gedrukt en vlak voor het einde van de eerste helft drukte zij haar tweede en tevens ook de laatste try van de wedstrijd. Met vier tegenstanders in haar kielzog sprintte ze op volle snelheid 3/4e van het veld over om deze try te drukken. Met de Conversie van Ellen erbij was de stand opgelopen tot 19-0 voor de Hanzeladies.

Seconden voor het fluitsignaal van de eerste helft, kreeg de dag een vreemde wending. Een van de speelsters van Castricum was ongelukkig terecht gekomen en kon niet verder spelen. De wedstrijd werd tijdelijk onderbroken en beide teams trokken zich terug in de kleedkamers om warm te blijven. De dames van Castricum hebben  vervolgens aangegeven dat zij liever niet verder wilden spelen. Volgens de regels van het rugbyspel konden de Hanzeladies deze wedstrijd claimen en de eindstand van deze wedstrijd is daarom 30-0 voor de Hanzeladies.