Vluchtelingen in Zwolle zijn blij na een rugbyclinic van de Zwolse Rugbyclub

Demonstraties tégen de opvang van vluchtelingen in Enschede, in Zwolle was het vandaag juist andersom. Daar werd een groep vluchtelingen opgevangen door de Rugbyclub in Zwolle. Een hand vol Syriërs gaf gehoor aan de uitnodiging voor het volgen van een rugbyclinic. “We really like this,” aldus één van de vluchtelingen.

De clinic werd gegeven door een speler van de rugby-club en is een onderdeel van een reeks activiteiten georganiseerd voor vluchtelingen. Die activiteiten zijn bedoeld om de vluchtelingen kennis te laten maken met sociale-, culturele- en sportieve activiteiten in de stad.

 

Speler Stefan Beroeatwarin bracht ze vandaag de basis van het Rugbyspel bij: de bal gooien, fysiek contact en leren tackelen. En dat bleek aan te slaan. De vijf Syriërs die meededen aan de clinic verblijven in de IJsselhallen en waren blij om te kunnen sporten. “Het is mooi dat we iets voor die mensen kunnen doen,” zegt Beroeatwarin. “Als zij blij zijn, zijn wij dat ook. Bovendien leren ze snel en zijn ze fanatiek, dus dat is leuk om te zien.”

 

Vreselijke tocht

Eén van de deelnemers verblijft nu twee maanden in Zwolle. “Het was een vreselijke tocht om in Nederland te komen,” vertelt één van de vluchtelingen. “Vooral de overtocht van Turkije naar Griekenland was gevaarlijk. Later tijdens de reis werden we in auto’s gepropt en je wist niet waar je was. Maar nu zijn we veilig.”

 

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=229856&_ga=1.162310652.150069570.1446480585