Zevenaar blijkt een duuveltje in de box voor RCZ

Zevenaar – 28/10/2012

Terwijl het eerste team aan het bijkomen is van een ruige zaterdagnacht, staan de mannen van het tweede rond 11:30u te trappelen van ongeduld. Vandaag strijden we tegen het eerste team van de Duuvels, uit het Gelderse Zevenaar. Met wat bijstand van het eerste, de return van Roland en een verrassende comeback van Rik Verheije, rijden we met 16 man naar half-zuid. En de coach, Bart van Rooijen, heeft zijn schoonheidsslaap geruild om mee te kunnen.

Houdt de bijbels, crucifix en heilig water gereed: we strijden tegen de Duuvels!

De Duuvels zijn momenteel koploper in de poule, en dat laten ze vanaf de kickoff zien. Het zijn sterke renners, die gehaaid zijn op hun positie, en de bal! Kennelijk hebben ze een pact gesloten met… je weet wel. Ze starten sterk, en drukken vrij snel twee try’s. De conversies nemen ze ook mee, waardoor we op een kleine achterstand komen. Maar we geven niet op. We streden hard terug, en ons vuur werd vooral het laatste kwartier flink opgestookt! Helaas moesten we dat bekopen met enkele blessures.

Vanuit een penalty kreeg flanker Harmen de bal en stormde richting de verdediging van de Duuvels. Door goed support van zijn mede forwards werd de ruck snel stabiel gezet. De flanker van de Duuvels dacht daar alleen anders over, en kwam op volle snelheid aanzetten, en trapte Harmen op zijn linker dijbeen. Een ijsbeentje was het gevolg. Hell didn’t freeze over, een gele kaart voor de Duuvel, en een blessure bij Harmen. Gelukkig kon hij tijdens de rust worden gewisseld voor Rik. Vanuit de ruck-locatie trapte Piet de bal nog even tussen de palen, zodat we met een tussenstand van 32 – 3 de rust in konden.

De tweede helft begonnen we goed, en zijn we goed blijven spelen. Ons vuur loeide op, we vlogen over het veld en maakte mooie acties.

Door mooi forwards spel kwamen we uiteindelijk met 8 man over de tryline, met bal! Terwijl wij driftig aan het proberen waren de bal naar beneden te drukken, stonden er minstens evenveel Duuvels te tillen. Op 5 centimeter na kwam de bal aan de grond, maar de scheids floot uiteindelijk met de mededeling ‘komt niets uit’. Jammer!

Verder had terug-van-blessure-speler Roland nog een prachtige break. Als blindside flanker kwam hij vanuit een scrum aan de bal, en rende als een dolle over de rechterzijde de defense in. Hier wist hij 5 man om zich heen te krijgen, maar liep wel door! Uiteindelijk werd het hem een meter voor de lijn teveel, en graaide de Duuvels de bal uit zijn klauwen. Zo dichtbij! Helaas vond de schouder van Roland het weer even mooi geweest, en gaf aan dat doorspelen onverstandig zou zijn. Door met 14 man.  

De try kwam uiteindelijk van Thieu, maar dit was zeker een team-effort. De line-out begon rechts van het veld. Rik sloeg de bal behendig naar Piet, die de pass naar Martijn snel had gemaakt. Om de lijn wat meer ruimte te verzorgen, zette de drie-kwarters een ruck op in het midden van het veld, die door onze voorwaartsen goed werd voorzien van support. Na een snelle pass wist Thieu over rechts door de defense te komen, en scoorde een mooie try. Helaas konden we er niet meer drukken, en raakte de conversie eerder grond dan paal.

We hebben de Duuvels het vuur aan de schenen gelegd, maar konden het niet heet genoeg maken onder hun voeten (meer woordspelingen kan ik nu even niet verzinnen).

Try: Thieu Heuijerjans

Penalty kick: Piet Bakker

Eindstand 53 – 8

Weer lekker trainen en herstellen. Volgende week speelt Zwolle een hattrick thuis. Zowel de Dames als beide Heren teams spelen thuis, dus komt dat zien komt dat zien. Belooft een mooi feestje te worden.