zwollebracknell

Zwolle geniet van rugby avond!

Zwolle – 20/4/2011
Onder stralende omstandigheden heeft Rugby Club Zwolle woensdagavond Bracknell RFC op sportpark De Marslanden ontvangen. Zoals gebruikelijk in de rugbysport gaat iedere club regelmatig op tournee om aan teambuilding te werken en rugbyervaring op te doen. Bracknell, een middelgrote plaats ten westen van Londen, heeft dit jaar voor Nederland gekozen voor hun ‘Fathers and Sons-tour’.
Bekijk het video-item dat Sportiefzwolle.nl heeft gemaakt van de wedstrijd

Woensdag werd er geoefend tegen de Zwolse rugbyers. Dat de Zwollenaren niet tegen hun Engelse tegenstander waren opgewassen, werd tijdens de warming-up eigenlijk al wel duidelijk. De Britten bleken niet met evenveel vaders als zonen naar Nederland te zijn gekomen, want de gemiddelde leeftijd van de bezoekers was een stuk lager dan de Zwolse ploeg. Die bestond voor de gelegenheid uit een samenstelling van spelers uit zowel het eerste als tweede team. Bracknell was woensdag een stuk sneller, behendiger en legde bovendien meer felheid dan Zwolle in de strijd, waardoor het duel zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg afspeelde.
zwollebracknell
Ondanks de goede wil, kwam RC Zwolle er niet aan te pas. Goed vijftig toeschouwers zagen de derdeklasser in de openingsfase nog wel fanatiek ten aanval trekken, de rest van de partij moest er echter vooral verdedigend worden opgetreden. De Zwolse defensie weerde zich kranig, maar wist niet te voorkomen dat Bracknell tot zesmaal toe een try wist te maken. Bij de eerste conversie stond het vizier van de Engelse kicker nog niet scherp, zijn volgende vijf pogingen belandden allen wel tussen de palen: 0-40.
De spreekwoordelijke Zwolse eer werd woensdagavond gered door Bart van Maurik. Toen de wedstrijd tegen het einde liep en de eerste toeschouwers zich al hadden gegroepeerd op het balkon van het clubhuis, drukte Van Maurik na een mooi opgezette aanval van de voorwaartsen de bal in het try-gebied van Bracknell. Ook de conversie was aan hem besteed, waardoor de eindstand werd bepaald op 7-40. “Een sterke, jonge, fitte tegenstander”, pufte Van Maurik na afloop na. “Het is mooi en leuk om toch gescoord te hebben, maar dat heb ik aan het team te danken.”

De spelers van RC Zwolle waren toch tevreden met de wedstrijd, met enigzins een fantasie opstelling werd er heel leuk samengespeeld. In het veld stonden 1e en 2e team spelers en een aantal gastspelers, waarbij één wel erg bijzonder is. De vader van Michael Phillips was namelijk voor deze gelegenheid vanuit Engeland naar Zwolle gekomen om nog een keer met zijn zoon samen te spelen. Dit was voor hun een erg leuke ervaring en ookal is zijn vader 63, hun spel liet zien dat het nog zeker niet de laatste keer hoeft te zijn!
michaelvaderjpg
Foto: David & Michael Phillips

Na de wedstrijd ging de BBQ aan en werd er nog lang nagepraat, gedronken, gezongen en gefeest!