Zwolle goed van start

Schagen – 8/9/2013
RUSH – RC Zwolle

Afgelopen zondag mochten de mannen van Zwolle voor het eerst de wei tegen RUSH. Tijdens de voorbereiding werd ons verteld dat dit een van de teams is waar wij onze punten moeten pakken.

Om 14.00 floot de ref voor de kick-off van een rommelige wedstrijd. Er waren bij beide partijen slordigheden waar de ander wel raad mee wist. Rush waren degenen die als eerste een score op het bord wisten te krijgen, gelukkig werd de conversie gemist waardoor de schade beperkt bleef. Zwolle pakte hierna de draad op en begon aan te vallen. Dit leidde tot een score van 5-7. Zwolle drukte door en kon nog een keer scoren. 5-12. Vlak voor tijd wist RUSH nog een keer door de Zwolsche defensie te breken waardoor de score weer gelijk werd getrokken. We merkten echter wel dat RUSH door het aanvallende spel van Zwolle wat geïrriteerd raakte. Reden temeer om door te drukken. In een korte tijd na rust wist Zwolle twee tries en twee conversies te scoren waardoor RUSH op een fikse achterstand werd gezet. Ze lieten het er echter niet bij zitten en gingen met gecoördineerde aanvallen de Zwolsche defensie te lijf. Dit resulteerde in een try en conversie. Rush stond nu weer binnen zeven punten van Zwolle en een spannende 10 minuten lagen voor ons in het verschiet. Zwolle bleef goed verdedigen en hierdoor maakte RUSH een paar fouten die resulteerden in penalties. Zwolle kreeg weer wat lucht en kon de wedstrijd naar een goed einde brengen.

De eindstand was uiteindelijk 19-26 en de eerste vijf punten in de tweede klasse zijn binnen voor de promovendus uit Zwolle. Laten we hopen dat aankomende zondag net zo’n spannende wedstrijd wordt waar strijd en eer weer in een hoog vaandel worden gehouden.