drachten

Zwolle houdt het hoofd koel

Drachten – 12/9/2010

Heren 1 ging vandaag op pad voor de eerste uit wedstrijd van het seizoen. Aan Drachten de eer om Zwolle als eerst dit seizoen te ontvangen. De heren van Zwolle wisten dat het een zwaar karwei werd om voorbij Drachten te komen. In het verleden is Drachten uit altijd lastig, om er maar even een cliché tegenaan te gooien. En ook vandaag bleken de taaie friezen niet zomaar de punten uit handen te geven en wisten zelfs twee keer tot scoren te komen. Zwolle werd veel uitgedaagd en een streng fluitende scheidsrechter zette de heren van Zwolle op scherp. Binnen het team werd dit uitstekend opgelost door elkaar te steunen en gewoon goed rugby te spelen. Iedereen hield zich aan zijn taak, hield zijn mond dicht tegen de tegenstander en de scheidsrechter en werd beloont met punten op het bord. Zwolle profiteerde ook van de fouten van Drachten en wist bij rust de nodige punten op het bord te zetten. Alle punten werden door de fly-half Bart gescoord in de vorm van een hattrick en de conversies op de palen.

drachten

De tweede helft moest Zwolle niet verslappen, want het gevaar van Drachten lag op de loer. Gelukkig wist 1e center Daan binnen een minuut in de hoek te scoren waardoor ook het bonuspunt voor 4 try’s binnen werd gehaald. Zwolle domineerde de rest van de wedstrijd en Drachten wist niet meer de try-line van Zwolle te bereiken. In de laatste periode wist fly-half Bart nogmaals te scoren en ook 2e center Ian voerde de score op tot het eindresultaat van 38-14 in het voordeel van Zwolle. Het liefst was Zwolle nog velen malen meer tot scoren gekomen, maar de teamprestatie van vandaag was op het eind veel belangrijker. Het team heeft laten zien dat het zich niet laat gek maken en ook in een uit wedstrijd de tegenstander de baas is.
Als voorbeeld voor het focussen op je taak en profiteren van fouten van de tegenstander werden David Smit en Bart van Maurik tot Men of the Match benoemd!Na een warme douche en een biertje wisten Daan Strik en Jules ook de derde helft te winnen, namelijk de BINGO-prijs! Een fles Berenburg, welke na deze overwinning lekker zal smaken!

Volgende week staat Phoenix uit Delfzijl op het menu, gelukkig thuis in hartje Zwolle.