Hanzeladies brengen winst naar huis

Amersfoort – 22/01/2012

Zo bevroren als het Zwolse veld dinsdag op de training was, zo modderig was het veld in Amersfoort. Koud, Nat en zonder eigen publiek (behalve natuurlijk Jette!) moesten de Hanzeladies het opnemen tegen Amersfoort.

In de eerste helft waren de Hanzeladies heel sterk in de scrum, de dames van Amersfoort werden flink achteruitgezet. Maar er werd wel heel veel gescrumd. Omdat de Referee niet meer kon vertellen hoeveel scrums er gegeven zijn voor voorwaartse passes (zowel van het team van Amersfoort als van het team van de Hanzeladies) even een gokje: 58? Voor de voorwaartsen was het dus vooral van scrum naar scrum spelen en daartussen met toch wel wat gevoelens van teleurstelling zien hoe er na een gewonnen scrum opnieuw een bal voorwaarts ging op het veld….

Hoewel de Hanzeladies veel kansen heeft gekregen deze wedstrijd, was dat in de eindscore niet terug te zien. Dit kwam vooral doordat, op momenten dat er bijna door de verdediging van Amersfoort heen gebroken kon worden, een voorwaartse pass werd gegooid óf de bal niet werd gevangen. Omdat Amersfoort maar één keer een kleine doorbraak had (goed door Youki en Gerona getackeld) bleef de stand lang 0-0. Wel bijzonder: 3 Try’s van de Hanzeladies werden afgekeurd: één omdat een speelster de bal liet vallen in het Trygebied (voorwaartse pass), één omdat de tegenstander één vinger onder de bal had weten te krijgen bij het drukken én één omdat er zoveel  mensen op Wietske en de bal waren gedoken dat de Referee niet kon zien of het nu wel of niet een Try was….

In de 2e helft wist Youki met een prachtige run de eerste Try te drukken. Yvonne kort daarna ook, door 10 meter voor de Trylijn een pick-and-go te doen. De laatste Try werd ook gedrukt door Youki. Helaas werden door de harde, onvoorspelbare wind en lastige posities de conversies niet gemaakt. Eindstand van de wedstrijd was 15-0 voor de Hanzeladies.