RC Zwolle wint uit van Groningen 2

Groningen – 15/01/2012

Na de nederlaag vorige week tegen directe concurrent RC Phoenix, moest Zwolle vandaag de winst halen in een andere noordelijke stad Groningen. Een missie makkelijker gezegd dan gedaan omdat er thuis werd verloren van de Stadjers. Maar met goede moed en de wil om de volle 5 punten op te halen vertrokken de Blauwvingers richting Groningen.

Zwolle begon geconcentreerd aan de warming-up en iedereen wist dat verliezen geen optie was. Zwolle begon meteen sterk in de aanval en wist goed druk op de Groningers te zetten. Zowel in de rucks als in de scrums werd er hard gevochten. Groningen probeerde enkele aanvallen op te zetten maar werd goed gestopt door de defensie van Zwolle ondermeer door goede tackles van wingers Thieu Heuijerjans en Martijn Kneepkens.
Zwolle wist na een goede break te scoren via 2e center Ian Mol die goed vrij werd gespeeld door 1e center Bas van Rooij. Zwolle kon niet lang van de voorsprong genieten omdat Groningen enkele minuten later de gelijkmaker scoorde. Na een niet goed ingeschatte bal verloor Zwolle de bal en wist Groningen te scoren. De conversie werd niet gescoord vanwege een goede chargedown van nr.8 Arjan Scheve.
Zwolle voerde de druk op en wist enkele mooie breaks te forceren.Na een goede combinatie wist nr.8 Arjan Scheve prop Jos Ottens te vinden die door de verdediging van Groningen beukte en zo zichzelf een verjaardagscadeau gaf door een try te scoren.Na een sterke scrum wist Zwolle weer de tryline te vinden van Groningen en dit keer was het nr.8 Arjan Scheve die een verdiende try scoorde.Zwolle hield Groningen goed onderdruk en maakte het de Stadjers onmogelijk om goede aanvallen op te zetten. De voorwaartsen stonden sterk in zowel de scrums en de lineouts en de driekwarters stond verdedigend goed opgesteld waardoor er geen gaten vielen in de lijn. Aanvallend was Zwolle sterk en kon via mooi lijnwerk wederom door 2e center Ian Mol scoren. Hierdoor werd er gerust met een 5-20 ruststand.

De tweede helft was Zwolle weer de bovenliggende partij en werd er als een team gespeeld waardoor het spel van Zwolle vloeiend was.Na een sterke lineout wist Zwolle weer een try te scoren door een sterke maul op te zetten die werd verzilverd door captain en lock Jules Crooijmans. Zwolle werd gretiger en maakte daardoor wat kleine foutjes. Het was belangrijk voor de Blauwvingers om geconcentreerd te blijven spelen. Na het uitvallen van 1e center Bas van Rooij moest Zwolle even weer alle neuzen dezelfde kant op krijgen wat ook lukte.
Na een mooie kick van flyhalf Daan van Rooijen wist 2e center Ian Mol de defensie van Groningen onder druk te zetten en kon door een fout zijn 3e try drukken.Groningen werd wat wakker geschud de laatste 10 minuten en zette aan om een try te scoren maar liep zich in eerste instantie vast op de defensie van Zwolle.Na een mooie uitgespeelde aanval wist Groningen via de buitenkant te scoren. Groningen probeerde nog wel een try te scoren maar werd in de laatste minuten niet echt gevaarlijk waardoor Zwolle met de volle 5 punten naar huis kon.Eindstand 10-30.

Een mooie teamprestatie waarin iedereen zich met de volle 100% heeft ingezet. Nog 2 wedstrijden te gaan en wat voor een wedstrijden. Volgende week de nummer 2 op bezoek de Big Bulls uit Almelo en de week erna uit naar de nummer 1 de Groningen studenten. Dus deze week weer met z’n allen hard trainen we kunnen nog 10 punten halen!!Â