Hanzeladies neemt thuis revanche op Diok

Zwolle – 17/3/2013

Na een flinke nederlaag te hebben geleden tegen Diok in Leiden, zijn de Hanzeladies er nu des te meer op gebrand om revanche te nemen. Om te bewijzen dat zij de dames zijn die bepalen wat er gebeurt op hun veld! De Zwolsche meiden begonnen dus ook op tijd met de warming-up om die koppies in de juiste speelmodus te krijgen. De kick-off was voor de Hanzeladies. Snel wisten zij de bal terug te winnen en werd de bal vanuit de ruck, de lijn in gegooid. Daar kon al snel Gerona doorbreken vanaf haar centre-positie om de eerste try te drukken voor Zwolle. Binnen 5 minuten was de toon al gezet! De Hanzeladies zetten Diok direct op hun plek: namelijk in de achterstand. Ook hadden de Zwolsche dames door dat er in de lijn het nodige te halen viel. De scrums waren zwaar voor de dames, maar konden ze toch veelal steady houden. Vanuit een scrum ging de bal via scrumhalf Kim naar de fly-half Simone, die de bal direct de lijn in passte. Anja kwam op snelheid binnendoor en vond het gat in de verdediging bij Diok. Zij maakte een break en trok een sprint van een meter of 40 en zo gaf ze Diok het nakijken. Ellen zette de voorsprong nog wat steviger neer door de conversie ook te raken. Ook Youki scoorde deze helft nog een try. De Zwolsche dames speelden een stevige eerste helft, maar verslapten een beetje in de laatste minuten. Zo kwam het ook dat vanuit een penalty voor Diok, de dames uit Leiden een try wisten te scoren. Daardoor raakten de Hanzeladies wat uit hun spel, mede omdat Diok feller ging spelen en gefrustreerder raakten op het veld.

In de rust werd besproken dat de Zwolsche dames zich niet moesten laten leiden door de frustratie van Diok. De voorwaartsen moesten goed blijven verdedigen en ook vanuit de lijn moest er aanvallende pressie worden gegeven. Net na de kick-off aan het begin van de tweede helft, vond Youki wederom het gat in de verdediging van Diok en passeerde de fullback uit Leiden om tussen de palen haar tweede try van de wedstrijd te drukken. De goede voornemens voor de tweede helft werden direct waargemaakt! Ellen kickte de conversie door en de stand was ineens: 36 – 5. Zwolle had een inkakmoment halverwege de tweede helft en begon onnodige fouten te maken: zo kregen de dames uit Leiden de penalty’s bijna gratis aangeleverd. Ook de aandacht van de Zwolsche verdediging verslapte en op dat moment wist de winger van Diok het gat te benutten en hun laatste try van de wedstrijd te drukken. Dit was de wake-upcall voor de Hanzeladies die zij nodig hadden en zo werden er door de Zwolsche dames nog eens twee trys gedrukt: door Gerona en door onze aanvulster Marlieke.

Al met al hebben de Hanzeladies thuis echt hun spierballen laten zien en hebben op gepaste manier revanche genomen op de (ex-)koploopsters van de poule. Diva’s van de match waren Petra en Anja. Ook nog speciale dank aan Marlieke die de dames kwam versterken deze zondag. Eindstand: 43- 12. Volgende wedstrijd is aanstaande zondag uit in Delft tegen de huidige koploopsters. Dit belooft ook weer een spannende pot te worden!