Rugby Club Zwolle wint en blijft op koers

Drachten – 17/3/2013

 

Terugkijkend op de winter kunnen we concluderen dat de vrieskou de huidige competitie flink heeft beïnvloed. Door verschuivingen is het programma voor de hoofdmacht van Rugby Club Zwolle voor het einde competitie zwaar te noemen. Met wedstrijden tegen de volledige top 5 overdrijf ik niet. Op 3 maart bleek The Wild Rovers een niet te onderschatte tegenstander, afgelopen zondag moesten de Blauwvingers het opnemen tegen de nummer 3 uit de derde klasse, RC Drachten. In de nieuwe outfits betrad het Zwolse pack het Friese veld, dat duidelijk ten prooi gevallen was aan de winterse omstandigheden van de afgelopen weken.

 

Zwolle kwam goed uit de startblokken. Er werd meteen druk gezet en het spel verplaatste zich naar de 22 van de Friezen. Het was alleen nog wel even zoeken naar de juiste balans in de aanval en de nodige discipline tijdens de rucks. Dit zorgde er voor dat Drachten een penalty kick kon verzilveren in drie punten. De Zwollenaren lieten zich niet kennen en bleven zoeken naar de eerste try. Er werd gedisciplineerder gespeeld en met goed fasenspel creëerden de voorwaartsen de ruimte voor de Zwolse aanvalslijn. Uiteindelijk lukte het door de verdediging heen te breken. Met man en macht probeerden de Drachtsters de verdediging te herstellen, maar door goed samenspel kon de eerste Zwolse try gedrukt worden.

Na de hervatting werd het spel weer wat rommeliger. Aan beide kanten werden penalty’s veroorzaakt. En wederom richtte Drachten het vizier op de palen. Hierdoor belandde Zwolle weer in de situatie dat het aankeek tegen een achterstand. Weliswaar een kleine, maar een onnodige. De mannen pepten elkaar op en keken elkaar nog eens goed aan. Een tandje er bij was het devies. De scrums werden gewonnen en ook de uitvoering van de lineouts was goed. En zo ging de bal na een standaardsituatie naar de flyhalf die, met een mooie pass achter de rug, de opkomende fullback bediende. Het gat in de verdediging werd gevonden. Try!

 

De tweede helft gingen de Blauwvingers op zoek naar de try’s om de winst en het bonuspunt veilig te stellen. Echter, Drachten gaf zich nog niet gewonnen. Met man en macht moest de Zwolse tryline verdedigd worden. Uiteindelijk was het een geforceerde knock on die de rollen weer even omdraaide. Zwolle kickte de bal uit de gevarenzone. De daaropvolgende minuten vond het spel zich plaats op het midden van het veld. Harde tackles, stabiele scrums en goede lineouts leidde het eindoffensief van de Zwollenaren in. Na al een aantal keer dichtbij te zijn geweest, kon uiteindelijk, vlak voor tijd, de wedstrijd veilig worden gesteld door een try in de hoek te drukken.

Eindstand: 17-6

 

Door deze uitslag is de spanning op zijn hoogtepunt in de top van de derde klasse. Met een gedeelde eerste plek, gaan RC The Big Bulls en Rugby Club Zwolle op zondag 7 april uitmaken wie de kampioen van 2013 is. Deze kampioenswedstrijd vindt plaats op Sportpark de Marslanden. Hou de website, twitter of Facebook in de gaten voor meer informatie. Of laat nu al weten dat je komt op https://www.facebook.com/events/271595862975273/permalink/271595866308606/?notif_t=like

 

Support your local Rugby Club!