karinjpgklein

Hanzeladies de baas over Pickwick

Enschede – 26/9/2010
Een frisse, heiige ochtend zorgde ervoor dat we al enigszins wakker waren door de kou. Desondanks zijn er natuurlijk altijd een aantal dames die last hadden van de spreekwoordelijke opstartproblemen! Gelukkig werden die er vakkundig uitgerammeld tijdens de warming-up.De opstelling was iets anders dan gewoonlijk in verband met een aantal ontbrekende dames, helaas ook door blessures. 

De vorige keer dat ze tegenover de dames van Deventer stonden, was het een oefenpot en kwam het met bakken uit de hemel. Vandaag was het dus voor het ‘echie’ en de vroege middagzon stond op hun hoofden toen de dames hun tactiek doorspraken. Houd je aan je taak en we gaan van ze winnen met meer trys dan de vorige keer!Ze startten goed, want de eerste try werd al binnen 5 minuten gedrukt. Dit was het begin van een hele reeks! 

karinjpgkleinFoto: Daniëlle van Eerden

Ondanks de veelbelovend start verliep de eerste helft voor de Zwolsche dames wat rommelig, ook door de nieuwe/andere positie die sommige dames moesten bekleden. Tijdens de rust werden de koppen weer bij elkaar gestoken; focus dames!De tweede helft verliep beter en  ze stonden lekker te spelen. De lijn heeft mooie dingen kunnen laten zien en er zijn goede runs gemaakt. Ook was de Zwolsche scrum sterker en ze veegden de Deventerse dames meters naar achteren. 

Uiteindelijk hebben ze de Deventerse dames geen schijn van kans gegeven en is het 68-0 geworden. Over 2 weken moeten ze tegen Groningen en die kunnen zeker een sterk potje rugby van de Zwolsche dames verwachten. Ze zijn erop gebrand om te winnen van Groningen. Dat belooft dus een spannende pot te worden!