RC Zwolle 1 – RC Spakenburg

Zaterdag 17 september 2016

Op het programma staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is RC Spakenburg. Spakenburg verloor net als wij de eerste wedstrijd van het seizoen en zal er op gebrand zijn om dit recht te zetten. Maar wij hebben de week ervoor ook niet stil gezeten en willen niks liever dan in eigen huis winnen. Na het verlies tegen Alkmaar hebben we hard getraind om die dingen die fout gingen te verbeteren en hebben we aan het zelfvertrouwen gewerkt.

Voordat we beginnen is er een wedstrijd van de jeugd bezig wat er voor zorgt dat de sfeer er op de club goed in zit. Na de koffie en het bijpraten is het tijd om te beginnen aan de warming-up. De sfeer in de groep zit er goed in en de scherpte die nodig is om te winnen is aanwezig. Na de warming up en het doornemen van de laatste tactische zaken in kleedkamer is het eindelijk tijd om aan de wedstrijd te beginnen. Het moment waar we een week naar uit gekeken hebben.

We starten sterk en nemen al gauw de overhand in de wedstrijd. Het wordt nog niet uitgedrukt in de stand, maar het is te voelen dat Spakenburg gaat buigen en dat wij er met de overwinning vandoor gaan. Na een minuut of 10 breekt een speler van Spakenburg zijn been na een tackle en is het wachten op de ambulance. Het spel ligt aan half uur stil en het is de vraag of we de focus van het begin van de wedstrijd terug kunnen vinden. Als de speler van Spakenburg onder applaus in de ambulance wordt afgevoerd hervatten we de wedstrijd. Al snel zitten we weer in het ritme van de eerste 10 minuten en langzaam aan nemen we afstand van Spakenburg. De zaken waar we de afgelopen tijd op getraind hebben komen zijn te zien op het veld en met iedere geslaagde actie wordt het verschil nu ook in de stand groter. Spakenburg probeert nog weerstand te bieden, maar ze komen niet door onze verdediging heen.

Uiteindelijk winnen we met 41-0. Man of the match: Joep Verduyn Dick of the day: Casper Nell

 

J.B.O.