RC Zwolle 2 – The Big Stones

Wedstrijdverslag RC Zwolle 2 – The Big Stones

In tegenstelling tot vorige week hadden we nu gelukkig een volledig team en zelfs meerdere wissels tot onze beschikking. Vol zelfvertrouwen begonnen we dan ook aan onze eerste thuiswedstrijd. We kwamen er echter al snel achter dat we een zware middag tegemoet gingen tegen een sterke en gretige tegenstander uit Havelte. Vorig seizoen zijn ze gedegradeerd uit de derde klasse en ze wilde in hun openingswedstijd van het seizoen meteen een statement maken: wij gaan voor het kampioenschap.

Met hun sterke en ervaren pack zetten ze ons onder druk in onze eigen 22-meter gebied en het duurde niet lang of we kregen een aantal tries tegen te verwerken. Natuurlijk lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en we bleven zo goed mogelijk verdedigen en tackelen. We bleven veel weerstand bieden en met name door een aantal sterke tackles van Hugo wisten we The Stones terug te drijven op hun eigen helft.

 

Helaas konden we dit goede verdedigende werk niet omzetten in ons voordeel. Aanvallend hadden we het moeilijk om balbezit te houden en goede rucks op te zetten. Tegelijkertijd werden de scrums voornamelijk door Havelte gewonnen. Met een aantal goed uitgevoerde aanvallen van hun zijde wisten ze hun voorsprong steeds verder uit te bouwen. Helaas moest onze scrum-half Michael na een harde tackle geblesseerd het veld verlaten: een gebroken sleutelbeen. We wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel!

In de tweede helft konden we onze ervaren wissels inbrengen. De net van zijn huwelijksreis teruggekeerde Jules liet meteen zij visitekaartje achter door in de eerste minuten drie harde tackles te maken. Havelte kreeg het in de tweede helft dan ook een stuk lastiger met ons en door een aantal geplaatste kickjes wisten we meer druk op hun verdediging te zetten. We bleven, ondanks de inmiddels grote achterstand, toch op zoek naar onze eigen try om die hatelijke 0 van het scorebord te krijgen. En het kon niet uit blijven: na een aantal succesvolle fases aanvallend spel wist Ronald een try te scoren!

Hoewel het natuurlijk teleurstellend was dat we deze wedstrijd verloren, mogen we niet vergeten de positieve punten van deze wedstrijd benoemen. Opnieuw heeft iedereen weer een zeer grote inzet getoond, hebben we mooie tackles gemaakt en heeft eenieder weer waardevolle wedstrijdervaring opgedaan. Als we deze lijn vasthouden en veel blijven trainen ligt er nog veel moois in het verschiet voor het tweede dit seizoen!

Na de wedstrijd werden The Big Stones bedankt voor hun harde maar nette wedstrijd en werd Hugo tot Man of the Match verkozen: Hulde! Het bleef nog lang gezellig op het clubhuis en waar Hugo eerst nog triomfantelijk de Man-of-the-Match-beker aan zijn riem had gehangen, was hij enkele biertjes later zijn felbegeerde prijs toch uit het oog verloren! Ik ben benieuwd of hij hem voor de volgende wedstrijd weer gevonden heeft….