Hanzeladies winnend 2012 in!

Zwolle – 15/01/2011

Op een zonovergoten rugbyveld (5ºC in januari !?!) speelden de dames van de Hanzeladies vandaag hun eerste wedstrijd van 2012. De tegenstander: de Raving Puma’s uit Haarlem.

Het begin van het spel was even wennen, wat bleek uit veel voorwaarts gegooide ballen. Maar al in de 5e minuut van de wedstrijd wisten de Hanzeladies op een voorsprong te komen met een enthousiast gedrukte Try van Nikee. Daarna volgden in de eerste helft nog 5 Try’s, gemaakt door achtereenvolgens: Yvonne, Kim, Sylke, Youki en Ilze. Het eerste kwartier na half-time leek het alsof de Hanzeladies de focus wat kwijt waren.  Een penalty die niet goed op de mark genomen werd, een paar kleine overtredingen en als klap op de vuurpijl een speelster van de Hanzeladies die in het Trygebied van de tegenstanders vergat de Try te drukken (of kwam dat door de modderplas?). Maar ondanks deze schoonheidsfoutjes herpakte het team zich sterk en kwam de eindstand na nog 4 Try’s, gemaakt door: Yvonne, Petra, Nikee en Sylke op 54-0.