Stormachtig Zwolsch rugby

Afgelopen zondag was het ‘code geel’ voor een groot deel van ons land. De dames van het cluster ‘De HanzeDogs’ (Zwolle en Almere) stonden al klaar om richting Haarlem te vertrekken voor hun wedstrijd, toen het bericht kwam dat het veld daar was afgekeurd.

Na wat organisatie konden ze er tóch voor zorgen dat er rugby gespeeld kon worden en wel op het thuisveld in Zwolle! De dames van Haarlem reisden door weer en wind af om de HanzeDogs van een stevige pot rugby te voorzien. K.O. was om 14.00 uur en nadat de kick was genomen door onze dames, startte de wedstrijd moeizaam voor ze. Al snel kregen ze 2 try’s om hun oren geslingerd. Dat de HanzeDogs deze pot niet zouden winnen was misschien al een feit, maar omver laten lopen op eigen veld een fabel!
Dus hup, de koppen bij elkaar en omhoog en de dames van Haarlem niet ‘zomaar’ de winst geven. Het was een harde en fysieke pot, dus de tackels moesten hard en laag gemaakt worden. Na ongeveer een half uur spelen, viel onze hooker Brigitte uit. Dit werd snel opgelost door onze voorwaartsen, zodat de scrum er niet onder hoefde te lijden. Na een korte break kon de wedstrijd ook weer hervat worden.
De HanzeDogs werden direct wakker geschud met weer een try van Haarlem. De dames speelden het slim uit met een dametje over. Door deze wake-up-call lukte het de dames om zelf ook ruimte te creëren aan de buitenkant, waardoor Baukje een prachtige break had en een sprint richting de tryline zette! Ze wist te scoren en Eva kickte de conversie ook raak. Al snel volgde de rust en het was duidelijk hoe de HanzeDogs verder moesten: kop omhoog houden, sneller oplopen in defence en de tackels maken! De ruimte kan gevonden worden aan de zijkanten. Ze kregen sportieve aanvulling van een aantal dames van Haarlem en gingen met hernieuwde energie de tweede helft in.
En wat voor helft! Er werd gevochten voor iedere meter op het veld en de HanzeDogs maakten het steeds moeilijker voor Haarlem om te scoren. Verdedigend op hun eigen tryline hebben de dames tot 3x toe kunnen voorkomen dat Haarlem kon scoren, door harde tackels te maken en de bal op tehouden. De tegenstandsters raakten al wat gefrustreerder nu zij niet zo makkelijk hun try’s konden scoren. Door deze lichte chaos kon onze prop Marrichje profiteren en rende met support van Anne in haar kielzog door 3 tackels heen en wist onder de palen de tweede try voor de HanzeDogs te scoren! Ook Eva kickte de conversie weer raak.
Een hard bevochten wedstrijd waarin de dames van het clusterteam hebben laten merken dat zij zich niet zomaar gewonnen geven. Eindstand: 14 – 94 en Diva’s: Marrichje en Esmee van Haarlem.