Zwolle – Dwingeloo

13 November, een koude zondagmorgen, een nat veld en een koude herfstbries. Vandaag speelde het 1e team van RC Zwolle tegen RC Dwingeloo 1. We speelden op ons gebied. We moesten dus ons terrein verdedigen. Die 5 punten halen was een ‘must’, dit moest lukken met 18 sterke heren! De strijd was begonnen. Na niet al te lange tijd maakte Lucas een try, 5-0 voorsprong. Op naar de volgende try’s. na een goede actie volgde een line-out. Line-out genomen, Ernst kickte de bal richting het trygebied van onze rivalen en scoorde. 10-0 voor Zwolle, nog minimaal 2 try’s te gaan. Na een paar mooie acties volgde ook de 3e try, deze was van Ruben. Hij liep een gat in en drukte de bal op de grond, ook de conversie was raak. 17-0 voor RC Zwolle. Misschien kwam het door het gevoel dat we al gewonnen hadden, maar we kakte een beetje in. Iedereen deed hun best en de verdediging was ook zeker niet slecht maar toch kon Dwingeloo 2 try’s scoren ook de conversie van één try was raak. 17-12 voor Zwolle, het werd spannend.

Voor het eindsignaal van de eerste helft klonk kon Daan met een mooie actie vlak na een try van Dwingeloo de 4e try maken voor RC Zwolle, ook deze conversie was raak. Ook in de tweede helft waren we lekker bezig. De eerste try in de tweede helft was voor Zwolle, Martijn maakte deze. Toen volgde een weer een try van Dwingeloo. Zwolle kreeg veel penalty’s tegen, het leek alsof we de scheids niet echt met ons hadden. Alweer maakte Zwolle een try, deze was van Ruben, ook de kick van Martijn was raak, 36-17 voor Zwolle. Stefan kickte de bal via de grond naar het trygebied van Dwingeloo, jammer genoeg kon hij de bal op een haar na niet op de grond drukken. Er volgde een aantal wissels. Jos wisselde voor Johan. Het duurde niet zo heel lang en door een aantal waarschuwingen voor voldoende afstand houden in de eerste helft werd het voor de scheids genoeg. Hij stuurde Jos eruit met een gele kaart. Zonder iets te zeggen accepteerde hij de kaart en verliet het veld. Toch bleef Zwolle sterker. Na een opstootje tussen Jules en een speler van Dwingeloo werd Lucas de dupe die er tussen lag, er volgde een penalty maar wel tegen Zwolle… nog geen 5 minuten later pakte Lucas ze terug, toch wel met de beste manier, hij maakte zijn 2e try van de wedstrijd, de conversie was ook raak. 43-17 voor Zwolle. ook Mauricio maakte een try, door goed samenspel en goed lijnwerk kon hij in de hoek van het veld de bal drukken. door deze voorsprong was het ons doel geworden om de tegenstander op 0 punten te houden. Dit lukte tot op het laatste moment. Misschien kwam het doordat we 14 man hadden, of door de communicatie. Dwingeloo kwam met 2 man tegen 1 te staan, hieruit maakte zei de laatste try. Dwingeloo haalde 1 punt maar Zwolle behaalde 5 punten. Eindstand 48-24

Man of the match: Niels Frelink

Dick of the day: Ernst Offerein

Try’s: Lucas (2), Ernst, Ruben(2), Daan, Mauricio, Martijn