Tweede van RC Zwolle boekt wederom een overwinning!

Zwolle – 6/2/2011
Afgelopen zondag was het zover. Het tweede team van RC Zwolle was gebrand op revanche. Zwolle had de eerste wedstrijd uit in Leeuwarden flink verloren en was dus gebrand om dit recht te zetten in een thuiswedstrijd tegen Greate Pier. 

Zwolle begon goed met een goede scrum en leuk spel bij de backs. Nadat Zwolle lang aan het verdedigen was in haar eigen twenty-two kwam de thuis club tot scoren. De tweede helft begon Zwolle met een voorsprong. Maar deze was nog lang niet zeker gesteld. Greate Pier begon druk te zetten. Hier had Zwolle niet direct een antwoord op en kreeg dus ook twee trys tegen. De concentratie was weg en Zwolle ging fouten maken en werd steeds meer naar achteren gezet. Door als een team te vechten wist Zwolle de voorsprong vast te houden en won de wedstrijd met 15-14. 

In de derde helft is, zo als traditiegetrouw, de man-of-the-match beker uitgereikt aan Tinus Hoekstra! Omdat het tweede team onlangs in een nieuw shirt is gestoken door Dennis Opdam van AMC (Auto en Motoren Centrum Zwolle), heeft hij een shirt met zijn eigen naam gekregen!