Titel voor Hanzeladies heel dicht bij!

Deventer – 6/2/2011
Op een winderige zondagmorgen verzamelden de Zwolsche dames zich in Deventer. Zich klaarmakend voor een goeie pot tegen de Deventerse dames. Tot nu toe zijn de Hanzeladies ongeslagen, al is het doel om kampioen te worden zonder een try tegen, helaas niet behaald.
Tijdens de warming-up werden de koppen even bij elkaar gestoken. Van de voorwaarsten werd verwacht dat zij op tijd bij de rucks zijn om verdedigend als guard en als bodyguard te fungeren. Deventer heeft er een handje van om pick-and-go’s te doen direct naast de ruck. De Hanzeladies moesten de Pickwickladies zeker niet onderschatten.
De kick-off was voor Zwolle en het was letterlijk een aftrap voor een mooie en snelle wedstrijd die gespeeld zou worden. De verdediging van Deventer kwam snel op en ze stonden stevig in de rucks. De Zwolsche dames moesten zich niet weg laten zetten!Binnen 10 minuten was de eerste try gedrukt door Zwolle. In de lijn van Deventer vielen gaten waardoor de Zwolsche dames de bal naar buiten konden spelen om zo de openingen te vinden om meerdere try’s te scoren.  De scrum van Zwolle stond als een huis, en heeft meerdere Deventersche ballen weten te confisqueren.
De Hanzeladies hielden zich aan hun eigen spel en zijn er ook mooie runs gemaakt door een aantal dames die profiteerden van de slechte verdediging van Deventer aan de buitenkant.
Een wedstrijd om trots op te zijn en zeker eerste-klasse-waardig!
Eindscore: 57-0. 

Zondag 13 februari spelen de Hanzeladies thuis in Enschede tegen Waterland.