Dwingeloo 2 – RC Zwolle 2

Wedstrijdverslag Dwingeloo – RC Zwolle 2

Met 13 man sterk reisden we af naar het pittoreske Dwingeloo om het seizoen van het tweede te starten. Natuurlijk was het jammer dat we voor deze eerste wedstrijd geen volledig team op de been wisten te brengen, maar iedereen die er wél was, stond te popelen om er een mooie pot van te maken.

Na een rustige warming-up bepaalde Pool de opstelling en voor velen was het de eerste keer dat ze op hun toegewezen positie moesten spelen of was het zelfs de eerste rugbywedstrijd ooit. Het begin van de wedstrijd was door alle nieuwigheid wat rommelig en we kregen als snel de eerste try tegen te verwerken. We lieten ons echter totaal niet uit het veld slaan en we benoemde alles wat juist wel goed ging.

 

Door deze positieve mindset bleven we goed weerstand bieden en kwamen we zelfs op voorsprong door een geweldige rush van Ronald waarop de verdediging van Dwingeloo zich stuk beet. Korbib benutte de conversie en zo stond het 5-7!

Hierna kwam Dwingeloo beter in hun spel en met hun ervaren voorwaartsen konden ze veel druk leveren in de scrum en lukte het ze meerdere malen om met hun man-meer door onze verdediging te breken.

In de tweede helft kwam er iets meer rust in ons spel, al hadden we het zwaar met enkele verse wissels aan Dwingelder zijde die ons met hun snelheid verrasten. Toch wist Zwolle een aantal mooie aanvallende fases op te zetten en kwam de in de training geoefende tactiek beter tot zijn recht. We kwamen een aantal keer dicht bij de try line en uiteindelijk wist Ronald onze tweede try van de middag te drukken!

Na afloop was iedereen positief over de getoonde commitment. We hadden met fair play laten zien dat er veel potentie zit in dit nog onervaren maar zeker getalenteerde team. Terecht kreeg Ronald de Man of the Match bokaal uitgereikt.